Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vattenkimchi – nabak kimchi

Recept skrivet av
Jens Linder Andreas Gill Orkla Foods Sverige
Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna

Ingredienser

Lagom åt: 25 personer

  • 1 mindre salladskålshuvud (cirka 750 g)
  • 1 stor vit ättika (cirka 600 g)
  • 3 msk finhackad vitlök
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2-3 msk färsk, urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 dl salladslök, skuren i 5 cm
  • långa strimlor
  • 1 nashipäron eller svenskt päron

 

Lag

  • 2 msk gochugaru (koreanska chiliflakes) eller andra chiliflakes
  • 3 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 1/2 liter vatten

Tillagning

  1. Ansa, skala och skär alla grönsaker i lagom storlek: ta bort stocken från salladskålen och finstrimla den, skär ättikan i millimetertunna rundlar, finhacka vitlök, ingefära och chili samt skär salladslöken i fem centimeter långa strimlor. Skala och riv päronet eller skär det i tunna skivor.
  2. Lägg vitlök, ingefära och chili i en tät tekula eller en kryddpåse eller liknande.
  3. Lägg salladskål, rättika, salladslök, päron och tekulan/påsen i en kruka eller en patentburk.
  4. Stöt chiliflakes och blanda med salt, strösocker och vatten till en kall lag. Häll ner i krukan/burken.
  5. Sätt lock på krukan eller gummiring och lock på burken. Ställ in i kylen. Låt stå 2–5 dagar beroende på hur syrlig du vill ha kimchin. Den kan förvaras i månader i kylskåp och då blir smaken djupare och grönsakerna mjukare.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.