Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna
Ingredienser
Lagom åt: 25 personer
1 mindre salladskålshuvud (cirka 750 g)
1 stor vit ättika (cirka 600 g)
3 msk finhackad vitlök
2 msk finhackad färsk ingefära
2-3 msk färsk, urkärnad och finhackad röd chili
1 dl salladslök, skuren i 5 cm
långa strimlor
1 nashipäron eller svenskt päron
Lag
2 msk gochugaru (koreanska chiliflakes) eller andra chiliflakes
3 msk salt
1 tsk strösocker
2 1/2 liter vatten
Tillagning
Ansa, skala och skär alla grönsaker i lagom storlek: ta bort stocken från salladskålen och finstrimla den, skär ättikan i millimetertunna rundlar, finhacka vitlök, ingefära och chili samt skär salladslöken i fem centimeter långa strimlor. Skala och riv päronet eller skär det i tunna skivor.
Lägg vitlök, ingefära och chili i en tät tekula eller en kryddpåse eller liknande.
Lägg salladskål, rättika, salladslök, päron och tekulan/påsen i en kruka eller en patentburk.
Stöt chiliflakes och blanda med salt, strösocker och vatten till en kall lag. Häll ner i krukan/burken.
Sätt lock på krukan eller gummiring och lock på burken. Ställ in i kylen. Låt stå 2–5 dagar beroende på hur syrlig du vill ha kimchin. Den kan förvaras i månader i kylskåp och då blir smaken djupare och grönsakerna mjukare.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.