Ett smakrikt veganskt alternativ på julbordet. Rökta rotfrukter signerade Rökeriet Fjäderholmarna.
Ingredienser
500 g kvarnsalt
1 st rotfrukt (kålrot, rotselleri eller kålrabbi)
46 g rapsolja
46 g olivolja
40 g rökspån
1 st vakuumpåse
vatten
Tillagning
Blanda rapsolja och olivolja i en kastrull och värm upp oljan lätt. Tänd på rökspånet ordentligt på en plåt. Häll rökspånen i oljan och täck med lock. Låt stå i några timmar.
Sätt ugnen på 160 º.
Häll ut hälften av saltet i en ugnssäker form, lägg rotfrukten på saltet och häll resterande salt över rotfrukten. Baka i ugn tills innertemperaturen når 62º.
Kyl ner och skölj av saltet.
Lägg i vakuumpåse med den rökta oljan och vakuumpacka på halv styrka.
Doppa påsen i kokande vatten eller ånga av i ugn på 80º i ca 5 minuter.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.