Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegansk chark

Recept skrivet av
Rökeriet Fjäderholmarna
Ett smakrikt veganskt alternativ på julbordet. Rökta rotfrukter signerade Rökeriet Fjäderholmarna.

Ingredienser

  • 500 g kvarnsalt
  • 1 st rotfrukt (kålrot, rotselleri eller kålrabbi)
  • 46 g rapsolja
  • 46 g olivolja
  • 40 g rökspån
  • 1 st vakuumpåse
  • vatten

Tillagning

  1. Blanda rapsolja och olivolja i en kastrull och värm upp oljan lätt.
    Tänd på rökspånet ordentligt på en plåt.
    Häll rökspånen i oljan och täck med lock. Låt stå i några timmar.
  2. Sätt ugnen på 160 º.
  3. Häll ut hälften av saltet i en ugnssäker form, lägg rotfrukten på saltet och häll resterande salt över rotfrukten.
    Baka i ugn tills innertemperaturen når 62º.
  4. Kyl ner och skölj av saltet.
  5. Lägg i vakuumpåse med den rökta oljan och vakuumpacka på halv styrka.
  6. Doppa påsen i kokande vatten eller ånga av i ugn på 80º i ca 5 minuter.
  7. Kyl ner påsen, torka av rotfrukten och skiva.

Utvalda ingredienser från receptet

Rökspån al 1kg
841353, KINGSFISHER
{{jmfprisString}}/styck {{jmfPrisDeladString}}/styck
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rotselleri
122366, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.