Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegansk lök-focaccia

Recept skrivet av
Continental Foods
Brynt lök är en mångsidig fond med flera smaknyanser som näst intill påminner om en kraftig oxfond men samtidigt är helt vegansk. Den påtagligt söt-salta smaken lyfter fram de övriga fyra grundsmakerna (sött, salt, surt och beskt) och hjälper till att göra maträtterna både fylligare och smakrikare.

Ingredienser

Receptet ger: ½ gastrobleck

Deg
  • 550g vetemjöl
  • 7g torrjäst
  • 325 ml vatten
  • 30 ml Touch of Taste Brynt Lökfond
  • 30 ml olivolja

Topping
  • 1 st bananschalottenlök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Blanda mjöl, jäst, tempererat vatten (ca 30 grader), Brynt Lökfond och olivolja i en degbunke.
  2. Kör blandaren på låg hastighet i ca 10 minuter eller blanda ihop degen för hand och knåda degen på bakbord i ca 10 minuter.
  3. Ställ åt sidan och låt jäsa under lock i 40 minuter.
  4. Mjöla en rektangulär form (½ gastrobleck).
  5. Skala och skär löken i tunna strimlor. Lägg löken i en bunke tillsammans med rosmarinbladen.
  6. Häll på 1 msk olja och massera in oljan i lök och rosmarinblandningen.
  7. Ta ur degen ur bunken och knåda den i ca 1 minut.
  8. Lägg upp degen i blecket och gör små gropar i degen med fingertopparna. Strö över lök- och rosmarinblandningen samt resterande olivolja.
  9. Tryck ner lök, rosmarin och oljan med varsam hand i degen så att en del av toppingen fastnar i degen.
  10. Jäs i 45 minuter.
  11. Sätt ugnen på 200 grader.
  12. Baka av focaccian i 20 minuter, låt svalna och servera.

Läs mer

Recept

Ratatouille

En av kökets mest mångsidiga smaksättare är utan tvekan lök. Rå lök kan innehålla upp till 10% sockerarter, vilket faktiskt är lika mycket som ett äpple. När löken bryns på låg värme blir sockret lätt brunt och ger den en vackert gyllenbrun färg och söt smak. Här har Continental Foods använt Touch of Taste Brynt Lökfond som smaksättare i en vegansk ratatouille.
Recept

Vegansk gazpacho

När Kemiprofessorn Kikunae Ikeda upptäckte den underliga buljongsmaken som fick det att vattnas i munnen gjorde han det lätt för sig. Smaken döptes helt enkelt till Umami vilket kan betyda både välsmakande och god smak på japanska. Här används Touch of Taste Umamifond som smaksättare i en klassisk spansk Gazpacho.
Recept

Linguine med svamp, tomat och vitt vin

Att svamp är en fantastisk ingrediens och krydda i maten var välkänt i det antika Rom och Grekland. Men i Sverige var vi länge skeptiska och svamp möttes med stor misstänksamhet långt in på 1900-talet. I detta recept används Touch of Taste Svampfond som smaksättare. Smaklig spis.
Inspiration

Tre smakrika gröna nyheter

För 130 år sedan grundades Bong och ett bit svensk livsmedelshistoria tog sin början. För att fira jubileet lanseras tre nya smakrika fonder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.