Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetarisk lufsa med rotfruktsfräs

Recept skrivet av
Arla Foods
Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti. Den kan också göras vegetarisk med rotfruktsfräs och serveras med KESO® cottage cheese.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Lufsa:
  • 1,75 kg potatis, skalad, finriven
  • 6 dl Arla® mjölk 1,5%
  • 4 dl Arla® vispgrädde
  • 360 g vetemjöl
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar

Rotsaksfräs:
  • 500 g morötter, grovrivna
  • 500 g vitkål, grovriven
  • 150 g purjolök, skivad
  • 30 g Arla® Svenskt Smör, till stekning
  • salt och svartpeppar

Till servering:
  • 500 g KESO® cottage cheese
  • 170 g lingonsylt
Keso Cottage Cheese naturell 3kg
631358, KESO®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

  1. Blanda potatisen med mjölk, grädde, mjöl och ägg, smaka av med salt och peppar.
  2. Häll smeten i smort bleck och grädda i ugn på 200° ca 40 min.
  3. Fräs morötter, vitkål och purjolök i smör, smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp lufsan (ugnspannkakan) i portionsbitar. Servera med rotfruktsfräs, cottage cheese och lingonsylt.

Keso Cottage Cheese naturell 3kg
631358, KESO®, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.