Det här receptet är hämtat från Martin & Serveras kokbok 2013. Recepten i boken är skapade av våra kunder från olika verksamheter i hela landet och innehåller produkter från vårt eget varumärke Martin & Servera.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Bechamelsås
75 g osaltat smör
80 g vetemjöl eko
1800 g mjölk
400 g färskost
11 g salt
1,25 g vitpeppar
Tomatsås
120 g purjolök finskuren
2 msk olivolja
50 g tomatpuré
375 g ratatouille
360 g tomat tärnad
800 g tomatkross
150 g tomater, semitorkade
1,5 g oregano
1,25 g basilika
4 g svartpeppar
1,5 g vitlökspulver
2 g paprikapulver
40 g rödvinsvinäger
10 g salt
400 g romanescoblandning
Gratinering
500 g lasagneplattor färska
200 g pastaost
Tillagning
Bechamelsås
Gör bottenredning, tillsätt mjölk och låt koka upp.
Vispa ner färskost, smaka av med salt och peppar.
Tomatsås
Stek purjolök i olja, tillsätt tomatpuré och låt bryna med.
Tillsätt övriga ingredienser, utom grönsaksblandningen, och låt koka ihop i ca 20 minuter. Tillsätt romanescogrönsakerna och koka i 10 minuter till.
Gratinering
Häll lite olja i botten av en ugnsform och varva bechamelsås, lasagneplattor och tomatsås.
Avsluta med bechamelsås.
Strö över pastaosten.
Gratinera i 225° ca 30 minuter.
Servera med tomat, grönsallad, tunnskivad rödlök och en god vinägrett.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.