Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetarisk rotfruktsfond

Recept skrivet av
Aviko
Höj smakerna med rotfrukter! Nattkoka enkelt och brandsäkert förstklassig mörk smakförstärkare i ugn med hjälp av Roots by Aviko. En välbalanserad mix som ger smakförbättring till mat som alla kan äta, ingen exkluderad. Smakförstärkaren är helt vegetabilisk, men den smakar faktiskt som kalvfond.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1 kg Aviko Vegetarisk smakförstärkare, mörk
(Innehåller: rödbeta, persiljerot, rödlök, morot, vitkål, rotselleri, jordärtskocka, palsternacka, champinjoner, blekselleri och timjan.)
 

Tillagning

  1. Rosta mixen i ugn på 190°C i 1 timme. Rör om då och då.
  2. Tillaga därefter smakförstärkaren i ugn över natten på 80°C med dubbelt så mycket vatten som mix, samt tomatpuré (ca 50 g/kg), hela vitpepparkorn och lagerblad.
  3. Sila av. 

Se Marcus Nemrin tillaga Aviko Roots smakförstärkare - brandsäkert!

Video

Fler recept från Aviko

Recept

Rotfruktskryddade nötfärsbiffar med varm potatissallad och krispig ostronskivling

Ett recept på en gluten- och laktosfri lunch eller middag med fina smaker, signerat Marcus Nemrin från Roots. Svampen kan bytas ut mot valfritt tillbehör och oxfärsen kan ersättas med annan färs för ännu bättre köksekonomi.
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.