Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vegetariska kroketter med smörbönor

Recept skrivet av
Fred Wilhelmson
Friterade kroketter på smörbönor med sallad på rostad lök och tomat.

Ingredienser

  • 1 burk smörbönor
  • 1 dl ströbröd
  • 35 g potatismjöl
  • 50g parmesan, riven
  • 30 g vitlök
  • 1 påse panko
  • 1 kg tomat
  • 1 kg gul lök
  • 0,2 liter olivolja
  • 1 ask basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till fritering
Inspiration

Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden

Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.

Från receptet

Smörbönor 2,6kg
548602, MARTIN&SERVERA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Kroketter

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Mixa sedan bönorna tills de är helt släta.
  2. Blanda i ströbröd, parmesan, potatismjöl och hälften av vitlöken. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt smeten vila i kylen minst en timme, gärna över natten.
  4. Klyfta tomat och lök. Finhacka resten av vitlöken.
  5. Blanda lök, tomat, vitlök och olivolja.
  6. Bred ut på bleck och rosta i ugn på 160 grader i 40 min. Låt svalna.
  7. Mosa försiktigt ihop blandningen och smaka av med salt och peppar.
  8. Gör hjärpar av bönsmeten på 60 g och rulla i panko.
  9. Fritera.

Servering

  1. Servera med tomat och löksalladen.
  2. Garnera med basilika, nymalen svartpeppar och gärna en krispig sallad.

Inspiration

Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden

Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.

Från receptet

Smörbönor 2,6kg
548602, MARTIN&SERVERA, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.