Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden
Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.
Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt. Mixa sedan bönorna tills de är helt släta.
Blanda i ströbröd, parmesan, potatismjöl och hälften av vitlöken. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
Låt smeten vila i kylen minst en timme, gärna över natten.
Klyfta tomat och lök. Finhacka resten av vitlöken.
Blanda lök, tomat, vitlök och olivolja.
Bred ut på bleck och rosta i ugn på 160 grader i 40 min. Låt svalna.
Mosa försiktigt ihop blandningen och smaka av med salt och peppar.
Gör hjärpar av bönsmeten på 60 g och rulla i panko.
Fritera.
Servering
Servera med tomat och löksalladen.
Garnera med basilika, nymalen svartpeppar och gärna en krispig sallad.
Vi rekommenderar
Inspiration
Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden
Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.