Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vildsvinspaté med honungsgelé

Vildsvinspaté med honungsgelé, varmt äpple och jordärtskocka.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Vildsvinspaté

  • 1 kg vildsvinsrevben
  • 1 msk salt
  • 500 g vildsvinskarré, malen
  • 200 g vildsvins/grisspäck, malen
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g vispgrädde
  • 25 g salt
  • 3 g vitpeppar, nymalen
  • 3 st lagerblad, finmalda
  • 1 msk timjan, blad

Honungsgelé

  • 37 cl äppelmust
  • 1 msk honung, flytande
  • 4 g agar agar
  • 1 gelatinblad
  • 2 overhead ark A-4

Jordärtskockspuré

  • 400 g jordärtskocka, skalad
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Friterad jordärtskocka

  • 2 jordärtskockor
  • 1 msk maizena
  • salt

Varmt äpple

  • 2 äpplen, Ingrid Marie
  • 2 msk brynt smör
Inspiration

Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott

Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.

Tillagning

Vildsvinspaté

  1. Sätt ugnen på 80°.
  2. Gnid in vildsvinsrevbenen i salt och låt ligga ca 1 timme.
  3. Lägg revbenen på galler och baka i ugnen i 8 timmar.
  4. Kyl ner och plocka köttet från benen.
  5. Mal karrén med löken på grov skiva.
  6. Lägg färsen i en mixerbunke och tillsätt salt, peppar, timjan och lagerblad.
  7. Mixa färsen som en Wallenbergssmet. Mata med grädde.
  8. Lägg över i en blandare och blanda med vinge.
  9. Mata i späcket och revbensköttet.
  10. Viktigt att alla ingredienser är riktigt kalla, annars spricker färsen.
  11. Lägg i plastad terrinform och baka av på 150° till 70° i innertemperatur.
  12. Kyl sedan ner under press.

Honungsgelé

  1. Koka upp äppelmusten med honungen.
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  3. När musten kokat upp vispa försiktigt i agar agar.
  4. Låt sjuda ca 3 minuter.
  5. Smält i gelatinbladet och sila genom chinois.
  6. Gjut gelén tunt på 2 plåtar på overheadfilmsark.
  7. Låt den stå i några timmar i kylen.
  8. Stansa ut gelén och lägg över patén.

Jordärtskockspuré

  1. Koka jordärtskockan i lättsaltat vatten.
  2. Mixa sedan med crème fraiche tills den är helt slät.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kyl.

Friterad jordärtskocka

  1. Skala och skiva sedan jordärtskockorna tunt.
  2. Vänd i maizena och fritera krispiga på 160°.
  3. Lägg upp på papper och salta lätt.

Varmt äpple

  1. Skala och tärna ner äpplet i fina tärningar.
  2. Bryn försiktigt i brynt smör.
  3. Servera rätten med fint plockad frisésallad.

Inspiration

Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott

Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.

Artiklar ur receptet

Vildsvinskarré benfri 6-7kg
570275, TVÄRSKOGS VILT, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
270991, RUDENSTAMS, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Sigill
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Agar Agar 500g
742445, SOSA, Spanien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Vitlök
363960, SABA
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Vispgrädde 5dl
394692, SKÅNEMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV-märkta varor
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Gelatinblad 500g
870808, FAVORIT, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.