Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vildsvinsstek med calvadossås

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Sous-videkokt vildsvinsstek med calvadossås.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

  • 1 sous-videkokt vildsvinsstek

Ugnsrostade rotfrukter

  • 5 palsternackor
  • 1 kg potatis
  • 2 rödlökar eller gula lökar
  • 4 äpplen, av fast sort
  • 4 msk rapsolja
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1 tsk salt

Calvadossås

  • 2-3 cl Calvados
  • steksky
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 kvistar rosmarin
  • 5 enbär
  • 4 dl viltbuljong
  • 4 dl grädde
  • 1 msk maizena
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • smör till stekning

Chiligurka

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 gurka
  • 1/3 röd chili, spansk peppar
  • 2 cm ingefära
  • 2 msk hackad persilja
Inspiration

Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott

Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.

Tillagning

Vildsvinssteken

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll upp skyn från påsen på ett bleck. Skiva upp steken och lägg skivorna i blecket.
  3. Värm steken i ugnen i drygt tio minuter.

Ugnsrostade rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala palsternackorna, skär dem och potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och droppa över oljan. Sätt in i ugnen 10 minuter.
  3. Skala löken, skär den och äpplena i klyftor. Ta ut plåten och lägg på lök samt äppelklyftor, repa rosmarinen och lägg på den.
  4. Vänd runt allt och sätt tillbaka plåten i ugnen 8–10 minuter.
  5. Tag ut plåten och strö över salt.

Calvadossås

  1. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs på äpple, lök, rosmarin och enbär i en kastrull med smör.
  2. Häll i viltbuljong och steksky och koka upp.
  3. Häll på grädden och koka såsen cirka fem minuter, sila av och red med maizena, utrörd i kallt vatten.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Chiligurka

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten, rör tills sockret smält.
  2. Skiva gurkan tunt på en mandolin och lägg i lagen.
  3. Skiva chilin tunt.
  4. Skala och riv ingefäran och blanda i den, chili och persilja.

Servera vildsvinsteken med ugnsrostade rotfrukter och calvadossås. Servera gurkan i en skål vid sidan om.
Inspiration

Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott

Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.

Artiklar ur receptet

simpleimage
568378 - TVÄRSKOGS VILT - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
190348 - OUTINEN POTATIS - Finland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kg {{jmfPrisDeladString}} / Kg
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
414383 - SERVERA - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
129940 - F&G M/S - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Produktbild saknas
119784 - HÄLLNÄS HT - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Produktbild saknas
199471 - BONG - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L {{jmfPrisDeladString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
101824 - F&G M/S - Nederländerna - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / Kilogram (KG) {{jmfPrisDeladString}} / Kilogram (KG)
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.