Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vitkålsboeuf med potatispuré

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Kan man verkligen göra ”boeuf ”på rostad vitkål i stället för kött? Absolut! Faktum är att den är förvillande lik originalet i fråga om smak.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Vitkålsboeuf
  • 650 g rotselleri, tärnad
  • 350 g gul lök, klyftad
  • 350 g champinjoner, delade
  • 450 g vitkål, tärnad
  • 1,5 l vatten
  • 30 g Knorr Professional Brynt Lökfond, koncentrerad
  • 50 g Knorr Professional Brynt Svampfond, koncentrerad
  • 25 g MAILLE Vitvinsvinäger
  • 25 g Knorr Kryddpasta Timjan
  • 20 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
  • 27 g salt
  • 35 g MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse
 
Potatispuré
  • 100 g smör, osaltat
  • 400 g mjölk, färsk
  • 1.6 kg potatis, skalad

Från receptet

101353, Top Choice Poultry, Lettland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Halal
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Vitkålsboeuf

  1. Skala och grovtärna rotselleri, lök, champinjoner och vitkål.
  2. Bryn tills allt fått fin färg och slå därefter på vatten, fonder och kryddor. Koka tills rotsellerin är mjuk.
  3. Red av med MAIZENA Ekologisk Majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.

Potatispuré

  1. Koka potatisen.
  2. Sila av kokvattnet och vispa upp potatisen med smör, mjölk och salt.

Från receptet

101353, Top Choice Poultry, Lettland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Halal
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Se hur rätten tillagas

Video

Inspiration & fler recept från Unilever

Recept

Wallenbergare med klassiska tillbehör

En Wallenbergare gjord på riktigt finmalet kött. Den ska resa sig likt en sufflé och sedan serveras med brynt smör, rårörda lingon och små gröna ärtor.
Recept

Italienska köttbullar i tomatsås

Saftiga och italienskt kryddiga köttbullar, tillagade i en rustik tomatsås, är en enkel väg till en lyckad lunch. Köttet kan varieras efter smak och ekonomi och såväl lamm som magert fläskkött ger riktigt goda bullar.
Recept

Fisk- och skaldjurssoppa med örtfärskost

En soppa som både är enkel och lite lyxig på samma gång. Serveras med ett vackert färskostägg som kronan på verket!
Inspiration

Länge leve lunchklassikerna!

Trött på din lunchmeny? Ta ett djupt andetag och låt klassikerna visa vägen till nöjda matgäster! Knorr visar hur du lyckas med att smaksätta såväl lunchklassiker som nya vegetariska tolkningar med den nya generationens fonder.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.