Tryffel, lardo och wagyubiff. Spännande och fantastiskt goda smaker i läcker kombination! Servera gärna denna rätt med klyftpotatis eller ugnsbakade rotfrukter. Ett serveringsförslag är en blandning av lila morot, palsternacka, morötter, polkabeta och persiljerot.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tryffelsås
4 msk hackad schalottenlök
1 morot, skuren i små tärningar
3-4 msk smör
½ tsk krossad vitpeppar
3 msk vetemjöl
4 dl mörk köttbuljong
2 dl rödvin
2 msk soja
1-2 tsk strösocker
salt
1 svart tryffel
1-2 msk tryffeljuice
Wagyubiff
2 kg Wagyubiff
smör och olja till stekning
salt och peppar
100 g lardo eller Bondpanchetta
Tillbehör
1 svart tryffel
Daikonkrasse
Tillagning
Tryffelsås
Fräs löken, morotsbitarna i smör och strö pepparn över.
Pudra över mjölet och rör ner.
Vispa i buljongen och rödvinet.
Tillsätt soja, socker och salt.
Koka ett par minuter och sila av såsen.
Hyvla och hacka eller riv tryffel och vänd ner i såsen, tillsätt tryffeljuice och koka ytterligare ett par minuter.
Wagyubiff
Skär upp biffen i 10 lika stora bitar och stek i olja och smör.
Salta och peppra.
Servera med tryffelsås och tunna skivor lardo.
Hyvla över tryffel vid servering och strö över krassen.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.