Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Wasabimarinerat laxspett

Recept skrivet av
Shahryar Scott
Fina laxspett som får en kryddig och god smak av wasabimarinaden.

Ingredienser

Marinad för 500 g fisk:

  • 2 dl sojasås (Kikkoman)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl risvinäger (Japansk)
  • 5 tsk (25 gram) wasabipulver
  • 1 st lime saft och zest
  • 2 msk socker

Övriga ingredienser:

  • 500 g färsk lax
  • röd quinoa
  • rosésallad
  • romansallad
  • fetaost
  • färsk basilika
  • livolja
Inspiration

Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt

"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.

Tillagning

Wasabimarinad

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden, inklusive zesten från en hel lime.
  2. Filéa ca 500 g färsk lax. Skär laxen i filér om 25 g/styck (ca 2 cm tjocka).
  3. Lägg laxfiléerna i marinaden och ställ in i kylen i minst två timmar.

Laxspett

  1. Sätt ugnen på 60° och grillläge.
  2. Spetta laxen och se till att de kommer ned till rumstemperatur innan tillagning.
  3. Grilla laxen i ugnen tills kärntemperaturen har nått 48°.

Servering

  1. Servera laxen med en quinoasallad där du använder kokt röd quinoa, rosésallad, romansallad, fetaost, basilika och olivolja.

Näringsvärde per portion:

GI: låg
Energi: 419 kcal
Protein: 41 g
Fett: 16 g
Kolhydrater: 39 g

Inspiration

Gott och hälsosamt utan att vara tråkigt

"Det ska vara dagsfärskt, hälsosamt utan konstiga tillsatser och smakrikt", så sammanfattar Shahryar och Anna sitt restaurangkoncept BIM, body in motion. Sundsvall har idag strax under 100 000 invånare. Här bestämde sig Shahryar och hans fru Anna att starta en restaurang med hållbart hälsotema 2008. De kom med något helt nytt på Sundsvalls restauranghimmel. En idé de jobbat på sedan 2003.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.