Värm ugnen till 230 grader och ställ muffinsformar av metall eller silikon på en ugnssäker form. Fyll formarna till hälften med rapsolja och låt oljan bli riktigt varm i ugnen medan du gör smeten.
Blanda mjöl, bakpulver, ägg, vaniljpulver och salt till en klumpfri smet och häll långsamt ner mjölken under omrörning.
Ta ut de varma formarna ur ugnen och fyll dem försiktigt till hälften med smet ner i den varma oljan. Grädda gyllenbruna i cirka 20–25 minuter, sänk värmen om det skulle behövas, men öppna inte ugnen under gräddningen.
Lägg upp puddingarna på ett fat och garnera med hemkokt hallonsylt och lättvispad grädde.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.