Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!

Ingredienser

Lagom åt: 20 personer

Tidsåtgång: 4 tim

2 bröd

  • 50 g jäst
  • 600 g vatten, 37°
  • 25 g havssalt
  • 50 g honung
  • 30 g rapsolja
  • 1 grovt riven zucchini, ca 300 g
  • 120 g russin
  • 150 g solroskärnor
  • 600 g dinkelfullkornsmjöl
  • 500-600 g ekologiskt vetemjöl

Tillagning

  1. Blanda jäst, vatten, salt, honung och olja i en stor bunke.
  2. Vänd i zucchini, russin och solroskärnor.
  3. Arbeta in dinkelmjölet och ta sedan i vetemjölet, lite i taget, tills degen blir smidig och lättarbetad.
  4. Låt degen jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  5. Sätt ugnen på 250°.
  6. Flytta över degen till ett lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till två limpor.
  7. Låt limporna jäsa på en mjölad plåt i 30 minuter under bakduk.
  8. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön om du vill. Skåra med kniv.
  9. Spreja in vatten i ugnen och sätt in plåten. Sänk temperaturen till 200° efter två minuter.
  10. Grädda bröden i 25–30 minuter. Låt svalna på galler.

Utvalda ingredienser från receptet

Hållbara Val
Kärnvetemjöl 2kg
651430, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.