Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Anders Isaksson: Nu satsar jag på att vinna Årets Kock 2021
Inspiration

Anders Isaksson: Nu satsar jag på att vinna Årets Kock 2021

Anders Isaksson har bestämt sig. Han går all in för att tävla i Årets Kock 2021. Tävlingsplanering – och arbetet med menykonceptet Deserved – är det som gäller just nu.

Anders tävlade med Svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics 2020. Laget tog silverplats, medan Norge kom på första plats. Det var lite av en besvikelse för lagmedlemmarna som lagt extremt mycket tid på träning inför tävlingen.

”Nu är jag sjukt revanschsugen och satsar allt för att vinna Årets Kock”, säger Anders Isaksson. ”Det är hårdträning som gäller.”

”Jag planerar, tänker mat och provlagar mat. Inför tävlingen laddar jag verkligen 100 procent, resten av tiden spenderar jag med min familj. Det ger inspiration samtidigt som jag kopplar av.”

Balans i livet

Anders menar att för att kunna utveckla sin kreativitet måste man hitta balans mellan jobb och fritid.

”Tävlingsrätten blir ju egentligen aldrig klar förrän precis på dagen D. Därför kan jag känna extrem tillfredställelse i att till exempel måla en vägg. När den är målad är den ju klar.”  

Att vara lite nervös inför en tävling är bara bra, menar Anders.

”Det ger adrenalin och energi att köra på. Jag är så taggad inför Årets Kock!”

Served by us, deserved by you

Som frilansare har han, likt många andra, sett inbokade jobb försvinna under året med coronapandemin.

”Det gäller att hitta på nya sätt att jobba, hitta nya idéer som passar den här tiden. Det går ju inte att bara hänga läpp.”

Deserved är ett sådan projekt. Tillsammans med kompisarna Jimmi Eriksson och Sebastian Pettersson skapades idén om att erbjuda en riktigt härlig meny för speciella tillfällen, som till exempel nyår, Alla hjärtans dag och påsken. Konceptet fick namnet Deserved.

”Det är en tillagad och paketerad meny som tillagas färdigt hemma med tydliga serveringsanvisningar, steg för steg. Vi står för hantverket, finessen och smakerna”, säger Anders.

”Sedan fixar kvällens värd eller värdinna det sista steget i matlagningen och kan briljera inför sina gäster. Videoinstruktionerna är enkla att förstå. Det går inte att misslyckas.”

Sebastian är inte bara mästare på desserter, han är också den grafiska stjärnan i trion. Han regisserar instruktionsvideorna och fotograferar rätterna.

”Det ligger mycket jobb bakom varje meny, det ska vara som att få hem en gastronomisk upplevelse.”

Skänker måltider till Stadsmissionen

”Vi brukar sälja kring 300 menyer vid varje tillfälle. För varje såld meny skänker vi en måltid till Stockholms Stadsmission. Vi måste hjälpa varandra i de här tiderna, jag är så glad att Martin & Servera och Arla stöttar oss i våra ambitioner.”

Så småningom planerar Anders och Jimmi att öppna krog tillsammans, men det är ingen brådska.

”Vi kollar lokaler hela tiden, för att hitta en där vi kan trivas i 40 år. Men först ska jag ge allt i Årets Kock!”

Fotograf: Sebastian Pettersson

"För varje såld Deserved-meny skänker vi en måltid till Stockholms Stadsmission."

Anders Isaksson

Om Anders

  • Tidigare arbetsplatser: Pontus!, Jean Fracois Piege, Restaurang Jonas, Lilla Ego, Sveriges Konsulat i New York.
  • Tidigare medlem i Svenska Kocklandslaget 
  • Medgrundare av Deserved tillsammans med Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016, Nordisk Mästare 2017, tidigare lagkapten i Svenska Kocklandslaget som 2018 vann VM guld) och Sebastian Pettersson, konditor och chocolatier (tidigare konditor i Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget. VM guld 2018 med Svenska Kocklandslaget.)
Läs mer och följ Anders här:

www.andersisakssonmat.com
www.deserved.shop
@isakssonanders
@deserved.shop

Årets kock

  • Den 11 mars publiceras information om ansökningsregler i detalj.
  • Anmälan till Årets Kock 2021 är öppen mellan 12 maj - 19 maj.
  • Vilka som gått vidare till kvalificeringstävling presenteras den 25 maj.
  • Kvalificeringstävling hålls på Stockholms Hotell & Restaurangskola den 15-16 juni.
  • Finalen av Årets Kock 2021 hålls på Annexet, Stockholm den 16 september.

Läs mer på:
https://aretskock.se/tavling/

Läs mer

Om oss

Årets Kock

Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.