Produktlarm: SIA Glass, art. nr. 238832 återkallas. Läs mer här. | Hej! Du har kommit till Blåweb, en testmiljö där Martin & Servera testar ny funktionalitet.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Ove Feeser är, enligt många i branschen, en av de som kan allt om kött och styckning. Han har arbetat som kock, charkuterist och slaktare på många olika ställen, men driver sedan ett antal år tillbaka en egen kött- och charkbutik i Frölunda. Butiken heter Frölunda Lilla aluhall och har varit kund till Martin & Servera i ett antal år. Samarbetet började i liten skala men har utökats för varje år.
Isterdoppad entrecôte, krokodilfiléer och helt lamm
Sortimentet i butiken är verkligen något utöver det vanliga. Förutom ett 50-tal olika köttdetaljer, så som kobe kött och svensk unggris, så hittar du olika kryddmixer, glazer, honung och andra tillbehör som passar bra till kött och grillat. Butiken tillhandahåller även färdiglagade lunchlådor och massor av fantastiska ostar.
"Många av våra kunder är väldigt matintresserade och ringer till oss för att få tips och idéer. De vill ha vår experthjälp om hantering och tillagning och det bjuder vi alltid på oavsett kund eller inte. Är de inte redan kunder så blir de det."
Viktigt med etisk djurhållning
Etisk djurhållning är något som varit oerhört viktigt för Ove i arbetet med den egna butiken. Det svenska köttet kommer uteslutande från svenska gårdar i närområdet. För att få ut maximalt av ett djur köps också hela djurkroppar in, som sedan hängmöras. Från Martin & Serveras sortiment köper Ove många grövre delar, bland annat halv gris. Om det fanns mer plats i butiken skulle Ove köpa in ännu mer djurkroppar, berättar han.
”Vi är måna om att förse alla kunder med kvalitén man bör ha för sitt ändamål. Det spelar ingen roll om kunden ska tillaga en köttfärslimpa eller grilla en bit kött.”
Den viktiga kunskapen om sortiment och köttdetaljer
Kunskap och passion om kött och chark är något som Ove försöker vidareförmedla till personalen. Det finns oerhört mycket detaljer och det är inte många som vet hur de ska tillagas. Personalen får kontinuerlig utbildning för att kunna ge den bästa servicen och ha stenkoll på alla olika detaljer, hur de är styckade och vilket land de kommer från.
"Vi är måna om att förse alla kunder med kvalitén man bör ha för sitt ändamål. Det spelar ingen roll om kunden ska tillaga en köttfärslimpa eller grilla en bit kött. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska kunna välja ur ett brett sortiment av färskt kött, charkuterier och delikatesser efter eget tycke och smak."
Grillrecept från en expert
Ove har delat med sig av några av sina bästa grillrecept i vår receptbank, länkar finns nedan. Missa inte Flapmeat i pitabröd, Fatty, Lammlägg med rostade rotfrukter, Entrecôte med ben och bearnaisesås och många fler fantastiska sommarrecept. Alla rätter är beräknade för 10 personer.
Oves grillrecept
Vi rekommenderar
Recept
Bogbladsfilé
Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!
I denna förrätt grillas brödet och toppas sedan med ankrilett. Superenkelt och väldigt gott. Dekorera med exempelvis rödlök och ruccola. Körsbärstomater passar också fint till.
Flap meat, Flank stek eller Flap steak. Detta är ett kött med många olika namn. Köttet innehåller en hel del fett vilket gör det mycket smakrikt och saftigt. I denna rätt serveras köttet i pitabröd med vitlöksdressing och inlagd rödlök.
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.