Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

Ove Feeser, som driver kött- och charkbutiken Frölunda Lilla Saluhall i Frölunda.Ove Feeser, som driver kött- och charkbutiken Frölunda Lilla Saluhall i Frölunda.

Köttdetaljer från Martin & Serveras sortiment

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Ove Feeser är, enligt många i branschen, en av de som kan allt om kött och styckning. Han har arbetat som kock, charkuterist och slaktare på många olika ställen, men driver sedan ett antal år tillbaka en egen kött- och charkbutik i Frölunda. Butiken heter Frölunda Lilla aluhall och har varit kund till Martin & Servera i ett antal år. Samarbetet började i liten skala men har utökats för varje år.

Isterdoppad entrecôte, krokodilfiléer och helt lamm

Sortimentet i butiken är verkligen något utöver det vanliga. Förutom ett 50-tal olika köttdetaljer, så som kobe kött och svensk unggris, så hittar du olika kryddmixer, glazer, honung och andra tillbehör som passar bra till kött och grillat. Butiken tillhandahåller även färdiglagade lunchlådor och massor av fantastiska ostar.

"Många av våra kunder är väldigt matintresserade och ringer till oss för att få tips och idéer. De vill ha vår experthjälp om hantering och tillagning och det bjuder vi alltid på oavsett kund eller inte. Är de inte redan kunder så blir de det."

Viktigt med etisk djurhållning

Etisk djurhållning är något som varit oerhört viktigt för Ove i arbetet med den egna butiken. Det svenska köttet kommer uteslutande från svenska gårdar i närområdet. För att få ut maximalt av ett djur köps också hela djurkroppar in, som sedan hängmöras. Från Martin & Serveras sortiment köper Ove många grövre delar, bland annat halv gris. Om det fanns mer plats i butiken skulle Ove köpa in ännu mer djurkroppar, berättar han.

”Vi är måna om att förse alla kunder med kvalitén man bör ha för sitt ändamål. Det spelar ingen roll om kunden ska tillaga en köttfärslimpa eller grilla en bit kött.”

Den viktiga kunskapen om sortiment och köttdetaljer

Kunskap och passion om kött och chark är något som Ove försöker vidareförmedla till personalen. Det finns oerhört mycket detaljer och det är inte många som vet hur de ska tillagas. Personalen får kontinuerlig utbildning för att kunna ge den bästa servicen och ha stenkoll på alla olika detaljer, hur de är styckade och vilket land de kommer från.

"Vi är måna om att förse alla kunder med kvalitén man bör ha för sitt ändamål. Det spelar ingen roll om kunden ska tillaga en köttfärslimpa eller grilla en bit kött. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska kunna välja ur ett brett sortiment av färskt kött, charkuterier och delikatesser efter eget tycke och smak."

Grillrecept från en expert

Ove har delat med sig av några av sina bästa grillrecept i vår receptbank, länkar finns nedan. Missa inte Flapmeat i pitabröd, Fatty, Lammlägg med rostade rotfrukter, Entrecôte med ben och bearnaisesås och många fler fantastiska sommarrecept. Alla rätter är beräknade för 10 personer.

Oves grillrecept

Recept

Bogbladsfilé

Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Recept

Brisket med barbecuesås

Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!
Recept

Ankrilett med rökt anka

I denna förrätt grillas brödet och toppas sedan med ankrilett. Superenkelt och väldigt gott. Dekorera med exempelvis rödlök och ruccola. Körsbärstomater passar också fint till.
Recept

Entrecôte med bearnaisesås

Entrecôte med bea är en riktig klassiker. I detta recept med entrecote och goda tillbehör tillagas köttet med en teknik som kallas reverse sear.
Recept

Flap meat i pitabröd

Flap meat, Flank stek eller Flap steak. Detta är ett kött med många olika namn. Köttet innehåller en hel del fett vilket gör det mycket smakrikt och saftigt. I denna rätt serveras köttet i pitabröd med vitlöksdressing och inlagd rödlök.
Recept

Njurtapp

Njurtapp påminner om vilt eller inälvsmat. Det är en fantastisk mör köttdetalj som passar utmärkt att grilla.
Recept

Fatty – Baconfylld färs med prästost

Imponera på gästerna med en Barbecue-Fatty och dina favorittillbehör.
Recept

Lammlägg med rostade rotfrukter

Saftigt och smakrikt lamm passar som perfekt att grilla en varm sommarkväll.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.