Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Bra att veta

Vad betyder egentligen alla märkningar du finner på produktförpackningarna? Vilka produkter ska du utesluta vid eventuell intolerans eller allergi? På den här sidan har vi samlat lite matnyttig information som kan vara bra att veta helt enkelt.
Kunskap

Från Sverige är en frivillig märkning för svenska livsmedel

Den frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.
Inspiration

Nya regler om rökfria utomhusmiljöer

Den 1 juli 2019 börjar en ny tobakslag att gälla. Lagen innehåller bland annat nya regler för rökfria miljöer. Detta kommer att påverka dig som bedriver verksamhet som exempelvis restaurang, bar eller café. Du måste nu sätta upp skyltar som informerar om rökförbud vid entrén till lokalen.
Fakta

Allergi och intolerans - Inga problem, bara lösningar

Här är fakta om de fyra vanligaste matallergierna och intoleranserna, vad som orsakar problemen och hur man löser dem – alltså vilka råvaror man måste se upp med i matlagningen. Vi berättar även generellt om livsmedelsöverkänslighet innebär.
Kunskap

Vad betyder märkningarna?

Det är lite av en djungel av olika ekologiska märkningar på produkter inom restaurang och storhushåll. Vad betyder de egentligen?
Fakta

Kaffet smakar bättre med UTZ

UTZ Certified, som tidigare kallades "UTZ Kapeh", är en oberoende organisation och märkning som beaktar både sociala och miljömässiga kriterier, liksom ekonomiska villkor. Den etiska märkningen används främst för kaffe, men även kakaoprodukter och teer. UTZ mål är att skapa bättre möjligheter för jordbrukare världen över och samtidigt säkra jordens naturtillgångar. Nu och i framtiden.
Kunskap

Vår guide om plast och engångssortiment

Att välja rätt produkter till kök och matsal ska vara enkelt. I vårt sortiment hittar du produkter i många olika material, till exempel glas, trä, porslin, rostfritt och – plast. Plast är ett bra material på många sätt och vis, det är snarare hur plasten produceras, konsumeras och hanteras som orsakar problem. Vi behöver använda plast smartare, så att plasten inte hamnar som skräp i vår natur och i våra hav.
Kunskap

Varifrån kommer maten?

Vad är en grossist? Vilka produkter säljer en grossist? Vem bestämmer vilken mat som ska serveras i skolan? Vår affisch "Varifrån kommer maten?" försöker besvara dessa frågor och många fler, både för nyfikna skolelever och vuxna.

Läs mer

Kunskap

Kunskap som förenklar din affär

Vill du lära dig mer om kaffe, olivolja, pasta, bröd, kött eller vitlök? Här får du ny, intressant kunskap och fakta inom en mängd olika produktslag och kategorier i Martin & Serveras sortiment.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.