Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Vad betyder märkningarna?

Det är lite av en djungel av olika ekologiska märkningar på produkter inom restaurang och storhushåll. Vad betyder de egentligen?

Bra Miljöval

Svenska Naturskyddsföreningens miljömärke för varor och tjänster. Målsättningen med Bra Miljöval är att få bort giftiga och svårnedbrytbara kemikalier, till exempel klor. Målet är att minska vår totala energianvändning och märket förknippas med ett ansvar för tillverkaren kring vad som händer med produkterna efter att de använts.
Läs mer om Bra Miljöval hos Naturskyddsföreningen

EU-blomman

Detta är EU:s officiella miljösymbol för varor och tjänster. Här tas hänsyn till miljöbelastningen hos en produkts hela livscykel, från råvara till avfall. Märket används för tjänster och non food-produkter, t ex rengöringsmedel och textilier (inte livsmedel).
Läs mer om EU-blomman hos Europeiska Kommissionen

Svensk Fågel

Svensk Fågels märkning – Den Gula Pippin – garanterar att kycklingen eller kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige. Märkningen är också ett bevis på att fåglarna är uppfödda enligt strikta kvalitets- och kontrollprogram för djurvälfärd, djurhälsa och smittskydd där kraven är hårdare än svensk djurskyddslag.
Läs mer om märkningen hos Svensk Fågel

Ekologiskt lantbruk

EU:s regler för ekologiskt lantbruk gäller minimiregler för bland annat jordbruksprodukter, livsmedel och foder. I Sverige finns EU:s lantbruks-logotype till exempel på vissa charkprodukter som innehåller nitrit, vilket KRAV inte tillåter. Från och med den 1 juli 2012 är EU:s ekologiska märkning obligatorisk på alla förinpackade livsmedelsprodukter som produceras i EU-länder och uppfyller kraven. Skillnaden mellan EU-ekologiskt och KRAV-märkningen är att KRAV har en del tilläggsregler, framförallt inom djuromsorg men även klimatpåverkan och socialt ansvar.
Läs mer om Ekologiskt lantbruk hos Europeiska Kommissionen

KRAV-märket

Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. KRAV används på bland annat livsmedel och textilier som är ekologiskt producerade. Kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel tillåts inte. För att få använda KRAV-märket ställs höga krav på kontroll av hela kedjan från odling, förädling, distribution, djurhållning, uppfödning och slakt till butiker och restauranger.
Läs mer om märkningen hos KRAV

MSC-märkning

Marine Stewardships Council är en märkning som visar att fisket följer strikta regler för att hindra utfiskning och skydda den marina miljön. MSC kontrollerar alla delar, från fisket fram till färdig produkt.
Läs mer om märkningen hos MSC

Svanen

Svanen är en nordisk miljömärkning som omfattar ett 60-tal produktgrupper, allt från hotell och restauranger till papper och rengöringsmedel. Kraven omfattar produkternas livscykel från råvara till avfall.
Läs mer om märkningen hos Svanen

Svenskt Sigill

Varor märkta med Svenskt Sigill kommer alltid från svenska gårdar och går att spåra tillbaka till sitt ursprung. Råvarorna är producerade med känsla, omsorg och ansvar för djur och natur.

En grundlig, regelbundet återkommande kontroll säkerställer att lantbrukarna och odlarna följer Svenskt Sigills regler kring livsmedelssäkerhet, miljöhänsyn, god djuromsorg och öppna landskap. Används på livsmedel och blommor.
Läs mer om märkningen hos Svenskt Sigill

Rättvisemärkt/Fairtrade

Rättvisemärkt/Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till bättre arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer.
Läs mer om märkningen hos Fairtrade Sverige

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance arbetar för att bevara ekosystem och den biologiska mångfalden. Certifieringen gäller odling av bland annat kaffe, kakao, bananer, te, skogsbruk och turism. Man lägger lika stor vikt vid miljöhänsyn som sociala förhållanden och ekonomi.
Läs mer om certifieringen hos Rainforest Alliance

UTZ Certified "Good inside"

UTZ Certified är ett globalt kaffecertifieringsprogram. Kaffetillverkarna vet tack vare UTZ Certified exakt varifrån kaffet kommer och att det har odlats ansvarsfullt. Kaffeodlare som har certifierats av UTZ Certified tar hand om de lokala samhällena och miljön.
Läs mer om certifieringen hos UTZ

Vad betyder taggarna i e-handeln?

Hållbara val

Under taggen Hållbara val har vi samlat artiklar som är ekologiska och miljömärkta, samt varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiskt, KRAV-märkt, MSC, ASC, UTZ Certified, EU-ecolabel, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Svanen och Bra Miljöval Falken.

Färsk fisk

Dagsfärskt är ett begrepp som verkligen är aktuellt när det gäller färsk fisk. Tillgången varierar, priserna förändras från dag till dag och produkterna har kort hållbarhet. Det kräver ofta manuell hantering hos oss, men nu kan du som är kopplad till våra lager i mellersta och södra Sverige handla de mest beställda fisk- och skaldjursartiklarna direkt i e-handeln.

När du beställer färsk fisk via vår e-handel så skickas ordern direkt till vår samarbetspartner, som i sin tur packar beställningen för vidare transport till oss. Därför gäller särskilda beställningsvillkor för dessa artiklar.
 
Detta gäller för beställning av färsk fisk:
 - Ingen avbokning efter skickad order
 - Ingen returrätt av felbeställningar
 

Bra deal

Artiklar märkta med taggen Bra deal är en samling av sortimentet som vi är extra stolta över då de levererar mycket värde för pengarna.

Läs mer

Hållbarhet

Eko och miljömärkt

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Hållbarhet

Certifieringar

Vi vill att våra kunder ska vara trygga med att de gör affärer med ett företag som hela tiden strävar efter bättre kvalitet och mer hållbara lösningar.
Kunskap

Marknadens största sortiment av EU-ekologiska, KRAV- och MSC-märkta produkter

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.
Kunskap

Bra att veta

Vad betyder egentligen alla märkningar du finner på produktförpackningarna? Vilka produkter ska du utesluta vid eventuell intolerans eller allergi? På den här sidan har vi samlat lite matnyttig information som kan vara bra att veta helt enkelt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.