Fågel för alla tillfällen – Gott, lättlagat och nyttigt
Vi rekommenderar
Kunskap
Märkningen Svensk Fågel – garanterat svenskt och av hög livsmedelskvalitet
Innan 2015 fanns ingen obligatorisk ursprungsmärkning av kyckling och kalkon i Sverige. Därför enades branschen om en gemensam frivillig märkning – Svensk Fågel. Märket består av en gul fågel och ett rött hjärta mot en blå bakgrund.
I vårt sortiment av fågel hittar du mycket kyckling, men vi erbjuder även andra typer av fåglar, så som kalkon, ungtupp, anka och gås vid säsong. Vi har ett mycket nära samarbete med våra leverantörer för att hela tiden kunna erbjuda nya spännande produkter.
Fågel är den råvara som används i många av våra mest traditionella maträtter i Sverige. Den fågel som vi äter mest utav är kyckling och allt fler av våra kunder upptäcker också att kyckling, förutom att det är gott, både är lättlagat och enkelt att variera. Med kyckling som huvudråvara kan du laga rätter som passar precis lika bra i skolan som till lunchserveringen och till fest.
Handla
Vi rekommenderar
Sortiment
Utforska vårt breda sortiment av fågel, med både färska och frysta produkter.
Kyckling är ett av världens mest populära köttslag och ökar i både produktion och konsumtion. Det förutses till och med om några år att gå om fläskköttet. Det är inte så konstigt att fågel blivit så populärt, för köttet är både protein- och näringsrikt. Fettet är av bra kvalitet och ofta understiger fetthalten 10 %. Genom fågelkött får man i sig värdefulla vitaminer och mineraler, så som magnesium, selen och flour.
I Sverige är det inte bara kyckling som ökar, allt fler upptäcker även kalkon. Råvaran fungerar till mer än bara julbordet – varför inte i en nyttig sallad eller en mustig gryta?
Importerad kyckling
Den ökade konsumtionen av kyckling ställer allt högre krav på import. Ett av de länder som vi importerar mycket från är Lettland, ett stort producentland med en mycket lång kycklingtradition. Lettland ligger geografiskt nära Sverige vilket underlättar för täta besök, kontroll av produktion och gemensam produktutveckling. För oss är direktkontakten viktigt och vi använder oss inte av några agenter eller mellanhänder.
Sedan 2014 kan vi genom leverantören Euro Poultry även erbjuda ekologisk kyckling, något som länge efterfrågats av våra kunder. Den ekologiska kycklingen kommer från Italien.
Kontakta oss gärna – Vi kan fågel
Vi är stolta över vårt breda sortiment av fågel, med både färska och frysta produkter. Här finns något för varje restaurangverksamhet. Kontakta gärna din säljare eller ditt närmaste säljkontor så hjälper vi dig att hitta rätt.
Läs mer
Vi rekommenderar
Kunskap
Styckningsschema kyckling
Kyckling består av många goda detaljer med olika smak och karaktär – allt från bröst, lårfilé och lever till vinge. Det ljusa, milda köttet har en låg fetthalt och hög proteinhalt. Det kan smaksättas och tillagas på massor av olika vis.
Fågel av hög kvalitet har fötts upp hos Viking Fågel i Skåne sedan 1994. Fågelslag som kyckling, majskyckling, ungtupp och gås når Martin & Serveras kunder i hela landet. För fågelbonden Björn Olsson är arbetet ett hantverk där stor omsorg läggs vid djurhållningen, rätt fodermix och samarbetet med kräsna kunder.
Prisad anka från Viking Fågel – landslagskockarnas självklara val
Svensk premiumanka från Viking Fågel blev Svenska Kocklandslagets självklara val som huvudråvara till varmrätten under Culinary World Cup. Ett nära samarbete mellan laget, Viking Fågel, Martin & Servera och Fällmans Kött ledde fram till en råvara som ligger i tiden.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.