Dagsfärskt är ett begrepp som verkligen är aktuellt när det gäller färsk fisk. Tillgången varierar, priserna förändras från dag till dag och produkterna har kort hållbarhet. Det kräver viss manuell hantering hos oss, vilket betyder att dessa produkter inte kan säljas via e-handel.
Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.
Martin & Servera vill köpa fisk- och skaldjursvaror från hållbar och ansvarsfull produktion och därigenom motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen.
Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.
I vårt breda och hållbara sortiment finns många olika sorters fisk i olika varianter: rimmat, rökt och gravat. Vi har naturligtvis också skaldjur som kräftstjärtar och räkor – perfekt för en pasta eller en toast skagen. Vi har ett stort sortiment av dagsfärsk fisk och skaldjur som alla kunder kan beställa av sin innesäljare. Förutom det har vi också olika inlagda produkter och konserver.
Produkter med omsorg och historia
Historien bakom en produkt är viktig. Du som arbetar i restaurang behöver kunna tala för produkten och känna till hur den framställts. Gästerna i restauranger, skolmatsalar och vårdhem, vill ha produkter som görs med omsorg. Från Martin & Servera kan du köpa både exklusiva och småskaliga fisk- och skaldjursprodukter och samtidigt beställa av våra prisvärda volymprodukter när priset är en viktig faktor.
Efterfrågan på klimatsmarta produkter och på förpackningar anpassade efter kökens behov blir också större. Ett exempel är handskalade räkor i påse istället för hink. Ju mindre vätska vi transporterar, desto bättre är det för bränsleförbrukningen och miljön – och inte minst för dig som ska hantera produkten i köket. Nya typer av förpackningar kan underlätta hanteringen i hela kedjan från lager via köket till återvinningen.
Fiskmatematik
När du köper fisk och skaldjur från Martin & Servera betalar du endast för nettovikten, det vill säga vikten utan glasering för frysta produkter och lake för lakelagda produkter.
Ett enkelt räkneexempel från verkligheten
Kunden K köper idag fryst sejfilé från grossisten G för 42kr/kg.Varje kartong väger 5 kg brutto (inklusive glasering) och 4 kg netto (exklusive glasering)Grossisten G tar betalt för bruttovikten, dvs kunden K får betala 5 gånger 42kr/kg – 210 kr/kartong. Det faktiska priset blir då 210/4, dvs 52,50 kr/kg och inte 42 kr/kg.
MSC-, ASC- och KRAV-märkt fisk
Antalet miljöcertifierade fisk- och skaldjursartiklar i vårt sortiment växer hela tiden och det sker en löpande konvertering från icke certifierade varor till certifierade. Det gillar vi. Vår ambition är att hela tiden öka antalet miljömärkta artiklar. Att handla miljömärkt fisk kan nästan inte sägas vara ett specialkrav längre. Det är snarare ett grundkrav nu.
Läs mer om MSC och ASC
Vi rekommenderar
Kunskap
MSC – Gör ett bra drag. Välj den blå fisken – för alla världens hav
Gör gott i havet samtidigt som du tillagar fisk i restaurangköket. Välj därför alltid fisk från ett spårbart och hållbart fiske. Som partner till MSC vill vi gärna vara med och berätta om märket, för att på så vis bidra till att vi har fisk både idag och i framtiden.
ASC – Ansvarsfullt odlade fisk- och skaldjursprodukter
Tänk framåt, välj ASC-märkt. Fisk och skaldjur som är ASC-märkta kommer från odlingar som tar hänsyn till både människa och natur. När du handlar ASC-märkt fisk och skaldjur gör du ett bättre val, för dig själv och för framtiden.
Du vet väl om att du kan beställa färsk fisk och skaldjur från Feldt's Fisk (gäller för dig som är kund från mellansverige och söderut) eller från Sjöboden Allt i Fisk (för dig som är kund i norra Sverige)?
Du lägger din beställning via din ordinarie innesäljare och får leverans dagen därpå. Det är enkelt och du får trygga, spårbara och hållbara produkter - allt med en beställning och en faktura.
Handla i e-handeln
Vi rekommenderar
Sortiment
Färsk fisk
Dagsfärskt är ett begrepp som verkligen är aktuellt när det gäller färsk fisk. Tillgången varierar, priserna förändras från dag till dag och produkterna har kort hållbarhet. Det kräver ofta manuell hantering hos oss, men nu kan du som är kopplad till våra lager i mellersta och södra Sverige handla de mest beställda fisk- och skaldjursartiklarna direkt i e-handeln.
Martin & Serveras specialistsäljare inom färskvaror är ett bra expertstöd för dig som är kund. Kontakta gärna din säljare eller ditt närmaste säljkontor så berättar vi mer.
Läs mer
Vi rekommenderar
Kunskap
Sjömat från hela världen
Nu ökar intresset för fisk – både globalt och lokalt. I Sverige är favoriterna fortfarande lax, torsk, sill, räka och sej, men trenden att prova fisk från hållbara bestånd i andra delar av världen växer. Här hittar du förslag på goda fiskar, information om fångstmetoder och hantering.
Vi på Martin & Servera vill bidra till levande hav och sjöar nu och i framtiden – där fiskar, skaldjur och växtlighet lever i samklang med varandra. Ett hållbart fiske är bra för dig, bra för gästen och bra för miljön.
Martin & Servera vill köpa fisk- och skaldjursvaror från hållbar och ansvarsfull produktion och därigenom motverka utfiskning och/eller negativ miljöpåverkan på ekosystemen.
Fisk och skaldjur – teknik, smak och smakuppbyggnad
Detta är en kurs för dig som vill servera mer fisk och skaldjur och få ut det mesta av smakerna samt använda hela råvaran med så lite svinn som möjligt.
Erbjud dina gäster skaldjur som bidrar till en hållbar värld
Dagens restaurangbesökare är medvetna och ställer högre krav än tidigare. Frågor om ursprung för de skaldjur och den fisk som finns på menyn blir allt vanligare och gästerna gör medvetna val utifrån den påverkan en råvara kan ha på miljön.
Nya Fiskhallen gör Sorundahallarna till Stockholms färskvarucentrum
Sedan några månader finns ett nytt specialistföretag i restaurangbranschen. Fiskhallen Sorunda började i november leverera sjömat till restauranger i Stockholmsområdet. Sorunda-hallarna, som sedan tidigare omfattar Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, har genom kompletteringen med den nya sjömatspecialisten skapat ett färskvarucentrum för Stockholms restaurangmarknad.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.