Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Allt för ostbricka, frukostbuffé och skolmatsal

Kunskap

Hårdostar – alltid laktosfria

Hårdostar kan vara allt från nötaktiga och söta till fruktiga och karaktärsfulla. De kommer i olika former från länder som Frankrike, Spanien, Italien och Schweiz. Hårdosten är ett måste på ostbrickan, gärna med en god marmelad.
Kunskap

Blåmögelost görs på alla sorters mjölk

Det finns blåmögelost med varierande smak, styrka och sälta och den görs på alla sorters mjölk. Roquefort och gorgonzola är två av flera olika blåmögelostar som vi berättar mer om här.
Hos oss hittar du ett inspirerande och brett sortiment av ost, ägg och mejeriprodukter, för alla behov. Vi har allt från riven ost, vispgrädde, såser, färdigskalade kokta ägg och yoghurt, till utsökta dessertostar.

I vårt breda sortiment finns mejeriprodukter, ägg, färdiga såser och smaksättare som förenklar matlagningen och höjer matupplevelsen. Självklart har vi matfett som passar till olika tillfällen. Vi har även det mesta av margarin, smör och olika oljor, från enklare stekolja till kallpressad svensk rapsolja. Vårt sortiment med såser är stort och vi tar in mycket nya smaker för att möta kundernas behov.

Handla

Sortiment

Här hittar du aptitretande och välsmakande ostar samt både mejeriprodukter och ägg.

Unika produkter och förpackningar för varje verksamhet

Oavsett om du är en liten eller stor användare, har vi ett sortiment som passar din verksamhet. Du hittar portionsförpackningar som passar på frukostbuffén, flaskor som passar för fast food och självklart större förpackningar från 2,5 till 10 kg.

Vi samarbetar med de stora leverantörerna i Sverige, som Arla, Skånemejerier, Norrmejerier och Valio, men även mindre gårdsmejerier över hela landet. Vi samarbetar även med utvalda leverantörer från andra länder.

Tillbaka till naturen

Trendmässigt kan vi se att de feta mejeriprodukterna ökar. Efterfrågan från kockarna är neutrala och naturliga produkter som man kan smaksätta på egen hand. En högre fetthalt innebär ofta mindre socker, vilket hänger ihop med hälsotrenden där tillsatt socker minskar.

Efterfrågan på lokala och småskaliga produkter ökar. Det ekologiska och laktosfria är också något som är stort, vilket vi försöker spegla i vårt sortiment. Kundernas efterfrågan styr vårt erbjudande och vi jobbar aktivt för att ha ett sortiment som speglar tiden vi lever i.

Kontakta oss gärna – Vi kan ost och mejeri

Om du vill ha tips eller uppslag på hur du kan krydda din meny med aptitretande och välsmakande ostar, eller behöver hjälp i valet av mejeriprodukter till frukostserveringen, är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi märker att många restauranger vill ha hjälp att hitta unika produkter för en säregen stil. Våra specialistsäljare hjälper gärna till. Vårt utbud förändras ständigt och vi har därför alltid något nytt spännande för dig att prova på. Kontakta din säljare eller närmaste säljkontor för mer information.

Ost för alla tillfällen

Inspiration

Dessertost

Martin & Servera erbjuder ett brett utbud av ostar i alla kategorier. Här har vi valt att lägga extra fokus på vårt härliga sortiment av dessertostar. Dessertostarna väcker smaklökarna till liv. Med en kombination av väl utvalda ostar på menyn skapar du stora möjligheter till merförsäljning.
Kunskap

Getost – smakrik, mjuk och krämig

Det finns mängder av olika sorters getostar att välja bland – smaksatta med honung, utan mögelskorpa eller rullade i aska. De passar på osttallriken, som drinktilltugg och som dessertost.
Kunskap

Kittost serveras bäst med nötter, fikon och ett gott lantbröd

Kittostar är både krämiga och mjuka. De kommer i flera olika sorter, var och en med sin unika karaktär i smak och utseende. Smaken varierar från mild och fruktig till stark och besk.
Kunskap

Färskost smakar gott i sommar

Färskost är det gemensamma namnet för ostsorter som varken pressas eller lagras. Färskosten har en frisk och mjukt gräddig smak med lite beska. Här kan du läsa mer och inspireras av olika typer av färskost och dess egenskaper.
Kunskap

Blåmögelost görs på alla sorters mjölk

Det finns blåmögelost med varierande smak, styrka och sälta och den görs på alla sorters mjölk. Roquefort och gorgonzola är två av flera olika blåmögelostar som vi berättar mer om här.
Kunskap

På ostmenyn: Vitmögelost

Vitmögelostarna, som görs främst på komjölk, är krämiga i konsistensen och har en mild finstämd, karaktärsfull smak och arom. Osten har en gräddig eller smörig grundsmak.
Kunskap

Hårdostar – alltid laktosfria

Hårdostar kan vara allt från nötaktiga och söta till fruktiga och karaktärsfulla. De kommer i olika former från länder som Frankrike, Spanien, Italien och Schweiz. Hårdosten är ett måste på ostbrickan, gärna med en god marmelad.

Läs mer

Kunskap

Hur blir mjölk laktosfri?

Laktos- och glutenfri mat är en växande trend i Sverige. Här får du som lagar maten en djupdykning i hur mjölken blir fri från laktos, för att enklare kunna laga mat som alla kan äta. Vi pratar också med Jörgen Grauss, Arlas mejerichef i Linköping.
Kunskap

Vad är skillnaden på yoghurt och yoghurt?

Grekisk, turkisk, mild eller syrlig? Urvalet av yoghurt har blivit bredare, där alla sorter har sin speciella karaktär och funktion. Men vilken yoghurt passar bäst i frukostskålen, i den kalla såsen, tål att värmas eller har syrligast karaktär? Vi pratar med Lotta Bäckman, kock i Arla provkök, som hjälper oss att bli yoghurtsmarta.
Kunskap

Få rätt konsistens på såsen direkt, utan redning

Kocken Andreas Hedlund arbetar till vardags på restaurang Villa Wera i Solna. Han var med och arbetade fram Arlas syrade grädde, och här berättar Andreas om fördelarna med grädden och delar med sig av sina bästa tips på hur produkten kan användas.
Inspiration

Falbygdens Ost

I snart 140 år har Falbygdens Ost vårdat och vänt, doftat och smakat för att kvalitetsostarna ska mogna på rätt sätt. I det smakrika sortimentet finns numera fyra klassiker från Kalmar mejeri. Extra tid och kärlek gör dem till bekantskaper man inte vill missa.
Inspiration

Italiensk ost och chark

Vi har ett brett utbud av charkdelikatesser och ostar från italienska Felinese och Nuova Castelli.
Regionalt

Skärvångens Bymejeri

På Skärvångens bymejeri tillverkas ost från get- och komjölk. Familjeföretaget levererar några av de finaste dessertostarna i trakterna. Produkterna hittar du hos oss på Martin & Servera.
Regionalt

Svedjan Gårdsost

På Svedjan Ost beläget i Södra Svedjan i Kåge, tillverkas delikatessostar av obehandlad mjölk. Hela familjen är inblandad i verksamheten och ostarna som tagits fram på gården har vunnit flera fina priser. Ostarna hittar du hos oss på Martin & Servera.
Regionalt

Gäsene mejeri

I Västergötland ligger Gäsene mejeri som ägs av bönder i Ljung.  De är Sveriges minsta mejeriförening och består av ett gäng duktiga och stolta mjölkbönder som förstår kopplingen mellan bra mjölk och god ost.
Regionalt

Strömmens Gårdsmejeri

Strax utanför Ånge i västra Medelpad ligger det lilla gårdsmejeriet Strömmens gårdsmejeri. Där görs det ostar på ekologiskt certifierad fårmjölk.
Regionalt

Väddö Gårdsmejeri

Väddö Gårdsmejeri, beläget vid Hammarby på Väddö, är en traditionell bondgård med egen produktion av modernt mathantverk. Från dem kan du bland annat köpa ekologisk hamburgarost.
Regionalt

Löfsta Herrgårdsmejeri

Löfsta Herrgårdsmejeri är ett gårdsmejeri med anor och historia, beläget i Frösunda socken, norr om Stockholm. Ostarna härifrån håller mycket hög klass och har vunnit guld i World Cheese Awards.
Regionalt

Hillsands Getgård

I den lilla byn Hillsand vid Ströms Vattudal några mil nordväst om Strömsund i norra Jämtland ligger Hillsands Getgård. Ett gårdsmejeri som tillverkar hantverksgjorda delikatessostar med jämtländsk tradition. Från Hillsands Getgård erbjuder Martin & Servera bland annat ädelostar och chevré från ko- och getmjölk.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.