Martin & Servera erbjuder ett brett utbud av ostar i alla kategorier. Här har vi valt att lägga extra fokus på vårt härliga sortiment av dessertostar. Dessertostarna väcker smaklökarna till liv. Med en kombination av väl utvalda ostar på menyn skapar du stora möjligheter till merförsäljning.
Förutom dessertostar från våra regionala, svenska producenter så direktimporterar vi dessertost från ledande ostproducerande länder som Italien, Frankrike, Holland, Tyskland och Grekland.
Lägg till dryck, bröd, chutneys, röror, oliver och marmelader så är festen för smaklökarna komplett.
Dessertost i e-handeln
Vi rekommenderar
Sortiment
Utforska vårt breda sortiment
I e-handeln hittar du dessertostar från 13 olika länder och ett sextiotal olika leverantörer.
Ta hjälp av filtreringen i e-handeln om du söker en specifik ost. Du kan filtrera på land, varumärke och osttyp bland annat.
Blötlägg fikonen i vatten ca 2 timmar. Torka av dem och skär av eventuella skaft. Hacka dem. Lägg hacket i en kastrull med vattnet, vinet, konjaken, socker och lagerblad. Sjud utan lock ca 30 minuter. Om det skulle bli för tjockt, späd med mer vatten.
Rosta paprikorna i 250°. Skala och skär dem i centimeterstora bitar. Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Smält socker i en tjockbottnad kastrull och låt det bli ljusbrunt. Rör ner samtliga ingredienser i sockret. Koka sakta till en puréaktig konsistens, ca 45 minuter.
Smaka eventuellt av med mer socker och vinäger. Häll upp på burk och låt kallna i kyl.
Värm florsocker och limesaft i en tjockbottnad kastrull tills blandningen börjar bli brun och simmig. Lägg genast i valnötterna och rör om. Lägg sedan upp dem på ett bakplåtspapper. Strö över en blandning av strösocker och limeskal.
Det finns mängder av olika sorters getostar att välja bland – smaksatta med honung, utan mögelskorpa eller rullade i aska. De passar på osttallriken, som drinktilltugg och som dessertost.
Kittost serveras bäst med nötter, fikon och ett gott lantbröd
Kittostar är både krämiga och mjuka. De kommer i flera olika sorter, var och en med sin unika karaktär i smak och utseende. Smaken varierar från mild och fruktig till stark och besk.
Färskost är det gemensamma namnet för ostsorter som varken pressas eller lagras. Färskosten har en frisk och mjukt gräddig smak med lite beska. Här kan du läsa mer och inspireras av olika typer av färskost och dess egenskaper.
Det finns blåmögelost med varierande smak, styrka och sälta och den görs på alla sorters mjölk. Roquefort och gorgonzola är två av flera olika blåmögelostar som vi berättar mer om här.
Vitmögelostarna, som görs främst på komjölk, är krämiga i konsistensen och har en mild finstämd, karaktärsfull smak och arom. Osten har en gräddig eller smörig grundsmak.
Hårdostar kan vara allt från nötaktiga och söta till fruktiga och karaktärsfulla. De kommer i olika former från länder som Frankrike, Spanien, Italien och Schweiz. Hårdosten är ett måste på ostbrickan, gärna med en god marmelad.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.