Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!


Allt fler gäster efterfrågar regionala produkter på menyn och vi vill att det ska vara enkelt att hitta råvaror som är svenska och regionala. Hos oss hittar du närmare 1200 produkter som finns med i Martin & Servera-gruppens regionala sortiment.

De regionala produkterna är i mångt och mycket ett hantverk som är beroende av säsong, väder och vind – vilket gör att allt finns, men kanske i begränsade volymer. Den ojämna tillgången är ju också lite av charmen med unika, regionala produkter. Och en av förmånerna med att kunna jobba i säsong är de fantastiska smakerna. Vårt samarbete med svenska fiskare, odlare, bönder och uppfödare bygger på personliga relationer, ett gemensamt intresse för råvarorna och deras plats i riktigt god mat.

De allra minsta odlarna, uppfödarna och bönderna gör entré via Smakriket. Andra svenska regionala produkter i säsong hittar du via sortimentet på Sorundahallarna och hos Martin & Servera. Välkommen att botanisera i vårt regionala sortiment!

Regionalt

Handla regionala produkter

Vi erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet. Att köpa dina regionala produkter via oss gör det enklare för dig att handla efter säsong och erbjuda gästerna rätter som överensstämmer smakmässigt med ditt landskap eller din matlagningsidé.
Regionalt

Smakriket

Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet som säljs genom Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda och Martin & Servera.
Kunskap

Svenska och lokalt producerade varor

För oss är det viktigt att lyfta och uppmuntra regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare runt om i Sverige. Vi vill också berätta vilka fördelar det finns med att välja just svenskt.

"Vi har sedan länge ett bra samarbete med Martin & Servera-gruppen. På Spesso jobbar vi säsongsbetonat och med mycket svenskt – både i baren och restaurangen."

Desirée Jaks, kökschef på Spesso, Stockholm

Välj regionalt!

Regionalt

Norrland

Våra norrländska producenter kommer från: Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten och Lappland.
Regionalt

Svealand

Producenterna i Svealand, Sveriges mittersta del, kommer från: Dalarna, Närke, Södermanland, Uppland, Värmland och Västmanland.
Regionalt

Götaland

Producenterna i Götaland kommer från: Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.