Korshags har en lång tradition och historia inom fiskbranschen. Ända sedan 30-talet har de verkat i branschen och levererat fisk av högsta kvalitet. De hette Falkenbergs Laxrökeri under en lång tid, men bytte sedan namn till Korshags. Familjeföretaget, som ägs och drivs av syskonen Niklas och Pernilla Korshag, levererar premiumprodukter där miljö och kvalitet är i fokus.
Lax från friskt och djupt strömmande vatten
Lax från Korshags odlas i Norge där den filéas och fulltrimmas inom någon timme från det att den tagits ur vattnet. Laxen är fulltrimmad, och har skinnet kvar när den levereras till Korshags lokaler i Falkenberg. Att skinnet är kvar gör att det går att säkerställa att den färska fisken är frisk och välmående. Denna process ställer högre krav på både utrustning och bemanning, men garanterar samtidigt en riktigt hög laxkvalitet.
Ett produktsortiment som ständigt breddas
Korshags är mycket mer än bara lax. I sortimentet finns även makrill, sill, sik, strömming, patéer, såser och senap. All produktion sker i Falkenberg, av kunnig personal som kan det gedigna hantverket.
"Lax i olika varianter är fortfarande vår största produkt, men numera kan vi erbjuda ett betydligt bredare sortiment vad gäller rökt fisk och även andra produkter. När det kommer till produktutveckling och sortiment så drivs vi av ett kvalitetstänk och en äkta matglädje. För att nämna några exempel så är våra såser och röror baserade på en hög andel riktigt fina räkor och är gjorda på äkta majonnäs, vår laxpaté är gjort på lax av god kvalitet och vår makrill är handfilead." berättar Niklas Korshag, VD på Korshags.
Lång tradition av alvedsrökta fiskprodukter
Om det är något som man verkligen kan på Korshags, så är det att röka fisk. Familjen började röka fisk i mitten av 60-talet och har sedan dess utvecklat sin rökteknik. Idag utgår man från samma traditionella metod som då, men i en modern produktionsanläggning.
Korshags fisk röks med alved som är noggrant utvald från ett hållbart skogsbruk i Sibbarp utanför Falkenberg. På Korshags flisar man veden färsk från stock varje vecka och det är vedens naturliga aromer och smakämnen som ger den goda röksmaken.Läs gärna mer om Korshags på www.korshags.se