Wadstens Kött & Chark ligger på natursköna halvön Loftahammar, längs kusten i Västerviks kommun. Ett familjeföretag med stort kunnande om hur svenska charkuterier ska tillverkas.
Wadstens Kött & Charks prisbelönta skinka av både gris och vildsvin, korvar och andra charkuterier är tillverkade utan tillsatser och konstgjorda smakförstärkare. Flatrökt skinka är en av deras storsäljare, den har bland annat belönats med guld i Chark-SM.
Kvalitetscharkuterier enligt familjerecept
All tillverkning sker i Loftahammar i egna certifierade lokaler. Köttråvaran kommer från närliggande gårdar, och kötthalten i korvarna är hög.
Hemligheten bakom de goda charkuterierna är att använda enkla rena råvaror och äkta kryddor i balans.
”Men det ska ju inte bara vara enkelt, vi har till exempel valt att handfläta våra prinskorvar. Det tar lite längre tid. Men korvarna blir finare när vi lägger till den där extra omtanken och känslan av att utföra ett hantverk är värd mycket för oss”, säger Andreas Wadsten.
Från södra Sverige har vi handplockat producenter som med sin suveräna omsorg om råvaran kvalar in i vårt regionala sortiment. Producenterna i Götaland kommer från Blekinge, Bohuslän, Dalsland, Halland, Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland, Gotland och Öland.
Från premiumbiffar till en riktigt god hamburgare, vi kan kött!
I vårt sortiment hittar du alltid ett stort urval av produkter inom kött och chark. Det kan handla om en premiumbiff av högsta kvalitet eller en riktigt bra högrev till hamburgaren.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.