I hjärtat av Dalarna, i Rättvik närmare bestämt, ligger DalaBryggeri. Bryggmästare och ägare sedan hösten 2019 är Mattias Eriksson, bryggare sedan 2009, som tillsammans med Victor Hård af Segerstad startade DalaBryggeri 2016.
”Att brygga öl bör inte vara mycket mer komplicerat än att koka en riktigt bra sås”, tänkte en av grundarna, som då jobbade som kock och restaurangägare. Att brygga öl var givetvis svårare än att koka en bra sås. Under uppstarten kom han i kontakt med Mattias Eriksson, tidigare bryggeritekniker vid Oppigårds, och bryggeriet blev ett faktum.
Krusidullfri öl
Bryggeriets mål var redan från start att brygga klassiska ölsorter ”utan för mycket krusiduller”– vanlig öl till vanligt folk. Bryggeriets öl bryggs på det friska och kristallklara vattnet från den forntida isälven i Rättvik, dalvatten som är rikt på salter och mineraler och lämpar sig perfekt till öl.
DalaBryggeris första öl, en ekologisk ljus lager, är fortfarande fyra år senare en storsäljare. En frisk, klassisk lageröl med inspiration från Tyskland, med toner av hö, knäckebröd och pigg Saaz-humle - bra både till maten och till brasan. En ”lokal stor stark” helt enkelt.
Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.