Allt började med en passion för den ädla spritdrycken med dominerande smak av enbär och drömmen om att skapa gin. En resa som tog Hernö Gins grundare Jon Hillgren till platser och gindestillerier världen över i sitt sökande efter kunskap och ginspiration. Till sist bosatte han sig i den lilla byn Dala nära Härnösand i världsarvet Höga Kusten, Sverige, och grundade Hernö Gin.
Ekologiskt gin med naturen som inspiration
Hernö Gin är ett ekologiskt gin, destillerat med enbär, kassiabark, citronskal, vanilj, korianderfrön, lingon, svartpeppar och älgört. Omsorgsfullt utvalda ingredienser för ett gin i världsklass, hantverksmässigt skapat med inspiration av naturen. Kopparytan i våra tre handslagna kopparpannor Kierstin, Marit och Yvonne fungerar som katalysator för att bland annat frigöra de estrar som ger Hernö Gin den karaktäristiska smaken. Vatten från egen källa tillsätts efter destilleringen och varje flaska numreras efter buteljering. För maximal smak och doft avstår Hernö Gin från kylfiltrering. Resultatet är ett runt och lent gin med tydlig enbärskaraktär, fräsch citruston och unik blommighet.
Världens mest prisbelönta gindestilleri sedan 2015
Hernö Gin är sedan 2015 världens mest prisbelönta gindestilleri i de största internationella tävlingarna och Jon Hillgren är invald som No. 3 i Gin Hall of Fame.
God att dricka som den är eller i en cocktail
Hernö Gin är skapat med grundtanken att det ska vara så gott att du kan njuta av det rent, som det är. Vill du prova att göra cocktails så finns en värld av smaker att upptäcka.
Hernö Gins recepthäfte: https://hernogin.com/app/uploads/2021/02/classics_sv_2020_webb-komprimerad.pdf
Hernö Gin tipsar!
Förslag på tre enkla mixers som du kan förbereda och förvara i kyl en längre tid.
- Sockerlag – Värm lika delar vatten och socker till dess att allt socker har löst sig. Låt svalna. Håller fyra till sex månader i kylskåpet.
- Limecordial – Värm 500 gram socker och en halvliter limejuice. Lägg i en nypa citronsyra för att få fram ännu mer av det sötsura. Låt svalna. Håller upp till tre månader i kylskåpet.
- Honungsvatten – Blanda 70 procent honung och 30 procent varmt vatten i en kastrull. Rör om till dess att all honung har löst sig. Låt svalna. Håller upp till tre månader i kylskåpe.