Vi erbjuder ett brett sortiment inom restaurangutrustning för kök och matsal. Våra specialister hjälper dig med alla de praktiska beslut som tas när du inreder, väljer utensilier, bygger om eller bygger nytt. Vi hjälper dig också med serviceavtal och support, så att din utrustning får en lång livslängd.
Vi letar upp de maskiner och den utrustning du behöver, kontrollerar dem och ser till att de håller våra – och dina – kvalitetskrav. I kombination med bra service- och tekniklösningar, effektiv logistik och ett brett sortiment av hållbara produkter hjälper vi dig till en problemfri vardag.
Här hittar du alla redskap du behöver för köket, baren, matsalen och diskrummet – kastruller, stekpannor och knivar, men även bestick, porslin, glas, knivar, maskiner och hyllor.
Vi vet att varje verksamhet har unika behov. Därför utvecklar vi vårt sortiment och anpassar det så att det möter efterfrågan från våra kunder. Våra specialister har lång erfarenhet och stor kunskap, och stöttar dig om du behöver förslag för vad som passar bäst för just din verksamhet.
I vårt sortiment hittar du alla redskap du behöver för köket, baren, matsalen och diskrummet – kastruller, stekpannor och knivar, men även bestick, porslin, glas, knivar, kläder, maskiner och hyllor.
När du bygger nytt eller bygger om kan våra specialister och tekniker hjälpa dig med allt från ritningar, till beställning av produkter, installation och service.
Leverantörer och varumärken
Vi är glada över att ha så många kunder som inspirerar och utmanar oss. Det gör att vi, tillsammans med våra leverantörer, hela tiden anstränger oss för att erbjuda ett levande och attraktivt sortiment. Vi letar upp det du behöver inom restaurangutrustning, kontrollerar och ser till att de håller våra – och dina – kvalitetskrav.
Vi samarbetar med leverantörer över hela världen. Vi arbetar med kända varumärken och produkter som vänder sig till den professionella användaren. Vi har också vårt eget varumärke Destino, med hundratals lättanvända köksredskap i rostfritt stål som är anpassade för kökets tuffa klimat och påfrestningar.
Vår egen teknik- och serviceavdelning
Vi rekommenderar
Tjänster
Vi erbjuder service, garantiservice och installation av restaurangutrustning
Vi har en egen teknik- och serviceavdelning med specialistkunskap och lång erfarenhet av restaurangkök och diskrum. Vi hjälper dig med inköp och installation. Vi erbjuder också serviceavtal med funktionskontroller så att din utrustning fungerar som den ska och får en lång livslängd.
På flera av våra säljkontor runt om i Sverige och i vår restaurangbutik i Årsta/Stockholm har vi restaurangutställningar. Här kan du besöka oss och få en guidad rundtur. Vi visar upp delar ur vårt sortiment av porslin, glas, köksutrustning och kläder. Självklart finns våra utrustningssäljare på plats för att ta hand om dig och besvara alla tänkbara frågor.
I takt med att masugnarna utvecklades i Sverige under sen medeltid blev gjutjärnet allt vanligare i vårt land. Gjutjärnets kolhalt ligger på 2-4 % och leder hög värme bra under lång tid vilket är idealiskt för viss typ av matlagning. Dennis Hansson arbetar med samordning av egna märkesvaror på Martin & Servera och är utbildad kock. Här ger han sina råd om hur materialet bör behandlas.
Gastronorm - måttsystemet som används för att benämna storlekar på kantiner och bleck som används i kök världen över. De är utmärkta till både servering samt förvaring och kommer i flertalet storlekar och utföranden. Men vad betyder ”GN” följt av diverse siffror? Vi reder ut vad de olika måtten står för.
Bra redskap är viktiga i köket och för en kock finns det nog inget redskap viktigare än en välslipad kniv. Vikingsun guidar dig steg för steg genom grunderna i att slipa med sten.
Nyfiken på vilka trender som kommer att vara stora kring det dukade bordet och restaurangutrustning framöver? Vi frågade Therese Egerfors, specialistkonsult utrustning, om hon kunde dela med sig av sina tankar.
Porkka är en internationellt erkänd tillverkare av högkvalitativ, energieffektiv kyl-, frys- och värmeutrustning för bland annat hotell- och restaurangbranschen. Vi har träffat Magnus Edgren, VD på Porkka Scandinavia AB, som berättar om nya innovationer inom området kyl- och fryshygien som kan hjälpa dig att skapa en bättre arbetsmiljö i restaurangköket.
Att investera i bestick till restaurangen är något man vanligtvis inte gör så ofta. Vad ska man tänka på? Och hur väljer man? Vi har ett stort sortiment av olika bestick i olika stilar, kvalitet och prisklasser och vi låter oss guidas av en expert inom området.
Många av de glastyper vi använder inom bar och restaurang har en lång historia bakom sig och har formats under sekel till det vi ser idag. Varje glas är anpassat efter sin specifika dryck för att de ska kunna avnjutas på bästa sätt. Här förklarar vi lite kring några av våra vanligaste glassorter.
Hur uttrycker din verksamhet sin profil? Troligtvis på många sätt. Men det finns fler metoder än genom den mat du serverar, lokalens inredning och ditt personliga bemötande som du kan använda för att synas. Formpress skapar nya ytor för dig att vara kreativ på och hjälper dig att nå fram med rätt budskap och känsla till gästen.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.