Fokus på kvalitet och miljö
”Vi var ett gäng grabbar som började göra hamburgare i Alphyddan i Nacka. Verksamheten har vuxit sedan dess, men vi ser ingen anledning att bli störst, utan vill i stället vårda det vi har”, säger Stefan Grahn, ägare av Nacka Köttprodukter.
Nacka Köttprodukter är KRAV-certifierade. De har genomfört Stockholm stads miljödiplomering som är en ISO-diplomering light för småföretag.
”Vi tänker mycket på miljö och eftersom vi gör av med mycket energi använder vi bara vindkraft. Återvinning och minimering av kartonger jobbar vi också med”, säger Stefan.
"För Martin & Servera gör vi möra och saftiga hamburgare tillverkade på välmarmorerat nötkött."
Möra och saftiga hamburgare
”De senaste åren har hamburgarna blivit mer neutrala. Det ska inte vara några tillsatser eller e-ämnen. Efterfrågan är också mer spretig. Några är riktiga hamburgarnördar och då kan man prova sig fram mellan fem eller tio procent entrecotekappa hur länge som helst. För Martin & Servera gör vi möra och saftiga hamburgare tillverkade på välmarmorerat nötkött med en entrecotekappa på tio procent”, säger Stefan.Burgarna har en bra balans i råvarorna, mellan kappan, högrevet och bringan.
”Jag tycker att vi har träffat rätt och det här är just en sådan hamburgare som marknaden efterfrågar: färska och av bra kvalitet”, säger Björn Nilsson, sortiment- och inköpschef på Martin & Servera Restauranghandel.Dennis tipsar
Dennis Hansson, samordnare Egna märkesvaror på Martin & Servera Restauranghandel, berättar mer om burgarna, och tipsar även om sina favorittillbehör.”Hamburgarna är tillverkade så att ”fibrerna” står upp i produkten vilket gör dem väldigt möra och saftiga efter tillagning. Även om burgarna är löspressade och färska, gör blandningen att de inte faller sönder på grillen. Att det är bra mix av råvaror gör det till en riktigt grym burgare. Endast salt, peppar och potatisflingor är tillsatta”, säger Dennis.
”Som tillbehör rekommenderar jag ketchup på semitorkade tomater. Sedan gillar jag verkligen en dressing med bland annat ost, saltgurka och bacon. För hantering rekommenderar jag våra svarta Formo-handskar, som är extra värmebeständiga, så att man slipper bränna sig”, fortsätter Dennis.