Martin Olsson startade sin kaffehandel 1897 på Hötorget 11 i Stockholm. Kaffe var den vara som redan från början engagerade Martin mest. Han köpte utvalda kaffebönor som han lämnade in för varsam rostning och sedan blandade han med omsorg sina egna kaffeblandningar. Än idag är Martin Olssons kaffe något vi är extra stolta över.
Martin Olsson kaffe görs på utvalda bönor, som plockas varsamt, blandas med omsorg och rostas försiktigt – allt för att varje kaffesort ska få den perfekta smaken och kvaliteten. Vårt kaffe är speciellt anpassat för restauranger, barer, caféer, personalmatsalar och konferensanläggningar.
Smak och kvalitet för alla
Harmoniskt jordig? Mörk och nötig? Frisk och fruktig? Eller kanske rund och bärig? Oavsett vilken smak du föredrar så finns det ett Martin Olsson Kaffe, som passar dina gäster och dina bryggmetoder. I Martin Olsson-sortimentet hittar du en mängd olika rostningar. Kaffet består av 100 procent Arabicabönor eller en blandning av Arabica- och Robustabönor.
Rostat och packat i Sverige
Martin Olsson kaffe rostas på ett högkvalitativt rosteri i Uppsala vilket bidrar till kortare transporter. Kaffet förpackas i en påse helt i plast (i stället för av plast och aluminium). I fabriken utgår de dessutom från plastfilm på rulle. Påsarna svetsas och skärs i samband med fyllning helt anpassat efter hur mycket förpackningen ska rymma. Det gör att samma film kan användas till flera olika produkter och det sparar plast.
Hållbarhetscertifieringar
Samtliga produkter är märkta med Rainforest Alliance. De tre ekologiska och KRAV-märkta kaffeprodukterna är även Fairtrade-certifierade.
Läs mer om Rainforest Alliance
Läs mer om Fairtrade