Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Specialist inom vin, sprit och öl

Hos oss kan du välja bland alkoholhaltiga produkter från hela världen. Vi har vin i alla prisklasser, öl både från lokala bryggerier och internationellt kända varumärken och omsorgsfullt utvalda spritdrycker.

Genom att samarbeta med de ledande leverantörerna kan vi hålla stor bredd och kvalitet. Våra breda dryckessortiment utvecklas ständigt med nya kvalitetsmedvetna dryckesproducenter och dessutom växer sortimentet av ekologiska och miljömärkta produkter hela tiden.

Handla

Sortiment

Här hittar du öl och cider från stora, internationella bryggerier, så väl som lokalt producerad craft-beer. Våra handplockade spritdrycker håller en hög nivå med lena, goda smaker. Dessutom erbjuder vi bubblande cava, prisvärda husviner och exklusiva à la carte-viner.

Välkända viner och spännande nykomlingar

Bubblande cava, prisvärda husviner och exklusiva à la carte-viner. Hos oss hittar du vinerna du behöver för att bygga upp en intressant vinlista. I vårt breda sortiment kan du välja bland över 2000 viner från både den gamla och den nya vinvärlden. Priserna är attraktiva, mycket tack vare vårt stora kontaktnät av såväl små familjeföretag som stora producenter från vinhus över hela världen. 

Vår målsättning är att snabbt kunna utveckla och anpassa dryckessortimentet så att det möter vad du som kund efterfrågar.

Unika kvalitetsdrycker för en härlig dryckesupplevelse

Tillverkade med ett omsorgsfullt hantverk och moderna destilleritekniker håller våra handplockade spritdrycker en hög nivå med lena, goda smaker. Välj bland vårt rikliga sortiment från hela världen.

Hos oss hittar du ett stort urval av internationellt kända varumärken som Smirnoff, Absolut Vodka, The Famous Grouse och Bacardi. Självklart har vi även ett stort urval från små lokala tillverkare i Sverige. Några producenter som du hittar hos oss är Hernö Gin, Mackmyra och Box destilleri.

Vi har en bred dryckesportfölj med något för varje bar. I sortimentet har vi valt ut det bästa inom kategorier som gin, rom, vodka, tequila, likör, brännvin och druvsprit.

Öl och cider från mikrobryggerier och stora producenter

Ljus, mellanmörk eller mörk lager. Suröl, veteöl, porter eller stout. Amerikansk och belgisk ale. Torr och söt cider. Hos oss finner du över 450 unika artiklar från ett flertal olika leverantörer och länder. Vi har öl och cider från stora, internationella bryggerier, så väl som lokalt producerad craft-beer. Vår breda öl- och cidersortiment växter ständigt.

I vårt sortiment finns öl från ett tjugotal olika länder. Det är större länder som Tyskland, Belgien och USA, men även de som kanske inte direkt är kända för sin ölproduktion, såsom Libanon, Iran och Kina.

I vårt sortiment finns, förutom välkända svenska och utländska varumärken, också öl från mikrobryggerierna S:t Eriks och Sigtuna utanför Stockholm. Vi erbjuder femton olika öl på fat och många fler sorter på flaska. Det är allt från populära varumärken till spännande lokalt producerade ölsorter. Bland våra starka varumärken hittar du Samuel Adams, Lagunitas, Budvar, TT och DAB.

Läs mer

Inspiration

Dryckesbroschyrer

Idag är restauranggästerna medvetna och kräver variation på dryckesmenyn - de vill bli överraskade och kanske prova något nytt. I dessa broschyrer hittar du spännande produktnyheter, inspirerande läsning och trendspaningar.
Inspiration

Öl – en av våra stora kulturdrycker

Öl är så mycket mer än en stor stark, eller standardlager, från något av de stora bryggerierna. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Det ekologiska är på stark framfart och de alkoholfria alternativen blir fler och fler. Det är tydligt att öltrenden är här för att stanna.
Inspiration

Nu trendar premiumgin!

En musa för den amerikanske generationsförfattaren, ett skydd mot malaria, basen i klassiker som Dry Martini och – såklart – Gin & Tonic. Det är inte konstigt att gin idag är både hipsterns och finsmakarens val i baren.
Inspiration

Totte Steneby

Totte Steneby är prisbelönt sommelier som bland annat vunnit Nordiska Mästerskapen i Sommellerie. Idag jobbar han som dryckesansvarig på Portal, en av Stockholms nya restauranger som snabbt blivit en favorit bland stadens uteätare. Vi träffade Totte för att höra mer om tänket bakom dryckesmenyn, planerna framåt och vad han själv inspireras av.
Inspiration

En New Yorkare i Champagne

Terence Kenny, exportchef för Champagne Pannier, berättar om en prisvärd och minnesvärd champagne som till och med serverats till högtflygande gäster på 10 000 meters höjd.
Inspiration

Box Destilleri

Idén om Box Whisky föddes på hösten 2004 när Mats och Per de Vahl insåg att det gamla kraftverket i Box skulle vara en fantastisk plats för ett whiskydestilleri.
Inspiration

Druvrena viner som berättar en historia

I Stellenbosch Sydafrika ligger vinhuset Bellingham med anor från 1600-talet. Den nya serien Homestead hedrar vinmakarparet Podlashuk, som tog över gården på 1940-talet. Med sina påhittiga idéer och nyskapande viner har de banat väg för dagens framgångar.
Inspiration

Beaujolais - ett mångsidigt vin

I takt med vårens försiktiga steg mot sommar ökar suget efter Beaujolais – ett av få röda viner som kan avnjutas kylda och som passar till lätta rätter. Den franska vinodlaren Samantha Bailey ger tips om smakkombinationer och den perfekta aperitifen.
Inspiration

Ö-whisky med karaktär

Isle of Jura är en mytomspunnen plats i den skotska övärlden. Vi åkte till Jura för att lära oss mer om whisky, jaga hjort och besöka destilleriet Jura, som gjort sig ett namn som en världsledandeledande whiskyproducent.
Inspiration

Zacapa

Varumärket Zacapa är internationellt erkänt som ett av de bästa inom segmentet premiumrom. Något som är unikt med just Zacapa rom är att den framställs av den första pressningen av sockerrör för att sedan lagras på 2300 meters höjd.
Inspiration

Franschhoek Cellar

Franschhoek Cellar är en vingård från det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region, Sydafrika. Huvudbyggnaden uppfördes redan 1920 av den legendariska John Winshaw, grundaren av Stellenbosch. Idag ingår Franschhoek Cellar i koncernen DGB, Douglas Green Bellingham. De exporterar till hela världen, framförallt till Storbritannien.
Inspiration

Bellingham Wines – hantverk och historia

Hantverket och profilen för Bellingham wines formades på 1950-talet av Bernard Podlashuk. Hans nyfikenhet för att skapa det unika vinet och hitta de oväntade smakkombinationerna präglar även dagens vinmakare på gården.
Inspiration

Domaine Boutinot – Vin skapat med känsla

Flera faktorer är avgörande när det gäller att skapa fantastiskt vin. Mistralen, jorden, månen, fingertoppskänslan och timingen spelar in. Boutinot Wines finns i ett område med helt rätt förutsättningar och skapar unika viner av hög och jämn kvalitet.
Inspiration

Ekologiskt vin och hållbar odling

Enjoy Wine & Spirits arbetar ständigt med att utöka det ekologiska sortimentet. Här förklarar de lite mer om ekologiska viner, naturviner och hållbar odling.
Inspiration

Så blev New Belgium ett av USA:s mest hållbara bryggerier

Det Colorado-baserade New Belgium Brewing ses som ett av de mest hållbara ölbryggerierna i USA. De får all sin el från vindkraft och återvinner nära hundra procent av sitt avfall. Sedan 2013 ägs bryggeriet dessutom av medarbetarna.

Kontakta oss gärna – Vi kan vin, sprit och öl

Våra dryckessäljare har gedigen faktakunskap. Många av dem är utbildade sommelierer, andra har jobbat i branschen i många år. De hjälper dig som kund att hitta rätt dryckeserbjudande för just din verksamhet – och med den berättelse kring dryckens ursprung, kvalitet och historia som intresserar dina gäster. Kontakta gärna din säljare eller ditt närmaste säljkontor om du har frågor om vårt dryckessortiment och erbjudande.

Utbildningar hos GastroMerit

GastroMerit

Cocktails och drinkar

Lär dig att komponera inspi­rerande drinklistor. Den här endagskursen berör strukturen, urvalet och vilka som är de mest lönsamma drinkarna.
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Skräddarsydd utbildning.
Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. Den här kursen skräddarsyr vi i dialog med er så att du och dina kollegor tillsammans lär er grunderna i detta viktiga ämne.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
GastroMerit

Sommelierutbildning

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.

Läs mer om vårt dryckessortiment

Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.
Kampanj

Smak & inspiration Dryck

I Smak & inspiration Dryck hittar du kampanjpriser på såväl öl, vin och sprit som alkoholfri dryck. Här kan du bläddra i kampanjtidningen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.