Solbackakycklingen från Guldfågeln föds upp på utvalda sydsvenska gårdar med gott om plats, där den får 100 procent sojafritt foder och växer upp under en längre tid. Det ger ett mindre klimatavtryck och en mognare smak. Inspireras av recept på kycklingen till din höst- och vintermeny.
Långsamtväxande kyckling har lanserats i Europa med framgång. Nu erbjuder Guldfågeln en sådan här hemma - Solbackakycklingen. Den skiljer sig en del från andra kycklingar. Mest för att den växer långsammare och får mer tid på sig att utvecklas i harmoni med naturens gång. Det får den göra på mindre, utvalda gårdar i södra Sverige. Eftersom Solbackakyckling växer långsammare blir smaken mognare och mer utvecklad.
Uppväxta med omsorg
Solbackakycklingen behöver en stimulerande uppväxtmiljö under en längre tid. De vill kunna röra sig fritt på stora utrymmen, klättra på halmbalar, eller picka på en sten om de känner för det. Fodret de får är dessutom alltid 100 % sojafritt, vilket väsentligt minskar klimatavtrycket.
För Guldfågeln handlar god smak i kycklinguppfödning inte bara om hur kycklingen smakar. En god uppväxt ger extra god kyckling.
*Guldfågeln och Ingelsta kalkon ingår i koncernen Blentagruppen.
Inspireras av recepten
Vi rekommenderar
Recept
Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
När man kokar kycklingbenen blir inte bara köttet mört, benen släpper också ifrån sig härliga smaker till grytan. Som i denna smakrika gröna curry där smakgrunden är grön currypasta. Gör egen eller köp färdig och anpassa mängden efter hur stark du önskar att curryn ska vara.
Saftig och krispig kycklinglårfilé. Som en flirt med medelhavet serverad med en ljummen tomatsallad, enkelt och avskalat. Servera rätten som en lättare lunch tillsammans med ett gott bröd, risonisallad eller en risotto. Passar också att serveras med en färsk pasta för en matigare måltid.
En riktig söndagsmiddag där allt tillreds i en gryta i ugnen och blir magi tillsammans med ett bacon- och druvfräs som kycklingen toppas med. Genom att rimma hela kycklingen säkrar man upp så att allt kött på kycklingen får ordentligt med smak och sälta. Kräver inte särskilt mycket arbetskraft, men gör stor skillnad.
Bakad kyckling, betor och lök på samma plåt som serveras med ett krämigt och fluffigt smör, vispat med citron och fänkålsfrön. Det vispade smöret håller sig krämigt så länge det förvaras i rumstempereratur.
Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.
Märkningen Svensk Fågel – garanterat svenskt och av hög livsmedelskvalitet
Innan 2015 fanns ingen obligatorisk ursprungsmärkning av kyckling och kalkon i Sverige. Därför enades branschen om en gemensam frivillig märkning – Svensk Fågel. Märket består av en gul fågel och ett rött hjärta mot en blå bakgrund.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Det kan även innebära att de artiklar du har i kundvagn får ett nytt pris pga eventuella kampanjer.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.