Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Årets Kockelev/Kockelever

Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i samarbete med Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Ambitionen med satsningen är att bidra till utbildning, skapa tillväxt i branschen och möjliggöra nätverkande.
Årets Kockelev/er är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Tävlingen ersätter Unga Ekokockar som tidigare drevs av Ulrika Brydling och Swedish Young Chef Award som arrangerats av Restaurangvärlden.

Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen som idag skriker efter arbetskraft, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschknuta aktörer samt inte minst utbilda och inspirera framtidens kockar.

Årets Kockelev 2020

Finalen i Årets Kockelev och Årets Kockelever var den 16 september på Aveqia i Stockholm. Här gjorde 8 finalister upp om titeln Årets Kockelev och i Årets Kockelever tävlade 8 lag om 2 personer.

Anton Lindqvist Hesselgren vann Årets Kockelev 2020

Motivering:
”Vinnaren får oss att äta med alla sinnen – och vi imponeras av kreativt, vackra presentationer som inte gör något besviken. Det är vällagat och smaksäkert – rätter som gör gott för både kropp och själ. Vinnaren sätter råvaror i fokus och känns redan som en erfaren kock i köket.

Disa Engdahl & Simon Ahlström från Dackeskolan, Mjölby blev Årets Kockelever 2020

Motivering:
”Vinnarna visar ett hållbarhetstänk som går hela vägen – från jord till bord. Två välkomponerade, balanserade rätter där smakerna tydligt berättar om ursprung får juryn på fall. Lägg även till ett metodiskt och organiserat köksarbete och ett arbetssätt som utmärker det moderna samhället idag.

Läs mer

Om oss

Årets Kock

Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.
Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Att medverka i branschprojekt och stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.