Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Premiär för Brasserie Astoria: ”En plats dit vi själva vill gå”

Premiär för Brasserie Astoria: ”En plats dit vi själva vill gå”
I den tidigare biografen Astoria på Nybrogatan i Stockholm förverkligar Frantzén Group idén om ett internationellt brasserie där gästen sätter ribban för upplevelsen – en plats de själva skulle vilja gå till. Martin & Servera och Sorundahallarna är stolta samarbetspartner till Brasserie Astoria.
"Vi har i Frantzén Group länge haft en vision om att öppna ett brasserie. Tjusningen är att det blir en kravlös restaurangupplevelse där gästen själv sätter ribban. Kom hit för att dela på en tryffelpizza för två eller för hela upplevelsen med skaldjursplateau", säger Thomas Gynning, VD/CEO på Frantzén Group.

Toast Astoria med löjrom från Kalix, vete- & dinkelpizza, steak tartare à la parisienne – den imponerande á la carte-menyn är mångfasetterad och serveras båda under lunchen och middagen. På vardagar går det även att njuta av dagens lunch och på helgen en brunchmeny. Stjärnkocken Björn Frantzén bakom trestjärniga Frantzén i Stockholm är hundra procent drivande i det gastronomiska på Astoria.
"För oss är inte lägst inköpspris det viktiga, då tappar man så mycket annat. Vi sökte en samarbetspartner som är tillgängliga, snabba, lyhörda och kan erbjuda hög kvalitet på råvarorna. Det är den upplevelse vi genom åren haft i samarbete med Martin & Servera", berättar Thomas Gynning.

I den gamla biosalongen som var en central del i nöjeslivet runt 1920-talet finns nu plats för drygt 300 gäster. Förutom en matsal erbjuder sittplatser i baren där gästerna får ta del av ett urval av matsalens rätter ackompanjerat med en klassisk cocktailmeny. För en lugnare atmosfär erbjuder de backfickan Lilla a, med samma meny som i matsalen. Där finns också en separat vinbar med utvalda sorter och betoning på variation.

"Coronapandemin har gjort att vi under en tid skjutit fram öppningen. Det har helt enkelt inte känts som rätt läge även om våra andra verksamheter har klarat sig relativt bra. Nu kom vi till en punkt där vi kände att om vi ska vänta till omständigheterna är perfekta – då får vi vänta länge. Nu är det dags. Vi är glada, stolta och ser fram emot att öppna. Vi börjar se ljuspunkter och har en förhoppning om att vi åtminstone befinner oss i början av slutet på pandemin", säger Thomas Gynning.

Brasserie Astoria är en del av Frantzén Group, läs mer på www.frantzengroup.com
Publicerad2021-03-16

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.