Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

I Almedalen för att driva viktiga frågor för branschen

Politiska beslut påverkar Martin & Serveras verksamhet. Det kan handla om politiska mål vad gäller svenska eller ekologiska produkter när kommuner köper livsmedel. Det kan röra regelverk kring offentlig upphandling. Det kan också handla om skatter som rör vägtransporter och villkoren för svenska livsmedelsproducenter. Därför deltar vi i Almedalsveckan.

Besök oss den 4 juli; förmiddag, lunch och eftermiddag. Vi bjuder in till två spännande seminarier och ett inspirerande mattorg. På torget kan du träffa några av våra fantastiska svenska livsmedelsproducenter.

Välkommen!

4 juli kl 11-12, trädgården Fiskargränd 5, Visby. Seminarium Den viktiga skolmåltiden.

Vad tycker Sveriges föräldrar och hur påverkar det politiken och skolköket?

Vi presenterar en rykande färsk rapport som visar vad föräldrar tycker om skolmåltiden och vad de helst vill se på barnens mattallrik i skolmatsalen. Resultatet diskuteras i ett panelsamtal där politiker, branschen och kunder deltar.

Skolmaten är ett vanligt diskussionsämne hemma vid köksbordet. Föräldrar till barn i skolåldern vill att skolmaten är näringsrik, närproducerad och hållbar. Hur möter beslutsfattare och matlagare i skolrestauranger föräldrarnas önskemål?

 

4 juli kl 12-15, trädgården Fiskargränd 5, Visby Mattorget – vår egen Bondens Marknad i Almedalen

Vi sätter upp en egen Bondens Marknad med hjälp av några av våra svenska producenter. Möt bönderna från Hagshults Gård som tar hand om pensionerade mjölkkor och på så sätt skapar nötkött av hög kvalitet, träffa Löfsta Herrgårdsmejeri som producerar ost endast på mjölk från egna kor och prata med Stora Tollby Gård om hållbarhet och varför Gotland är en bra grogrund för potatis i världsklass. Vi och våra dotterbolag, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, visar spännande produkter ur sortimentet.

Smaka, prata och mingla med oss och våra fantastiska producenter.

4 juli kl 13-14, trädgården Fiskargränd 5, Visby. Seminarium Mer lokala produkter på tallriken.

Hur blir det mer lokala produkter på tallriken i skolmatsalen och på restaurangen?

Seminariet är ett samtal om vad som krävs för att öka andelen svenska produkter på tallriken i både skola och på restaurang. I samtalet deltar producenter, kunder och politiker.

Vi bjuder på ett spännande samtal om lokala produkter, landsbygdsutveckling och hållbarhet.

Konsumenter önskar mer svenska, lokala och hållbara produkter på tallriken. Allt fler av Sveriges kommuner vill ha en större andel lokala och hållbara produkter att erbjuda matgäster i skola och äldrevård.

Kan lokal odling, uppfödning och tillverkning skapa mervärden för både landsbygd och storstad? Vad krävs förutom engagemang och innovationskraft? Det här är frågor expertpanelen med kunskap om djuruppfödning, odling och livsmedelsproduktion ska hjälpa oss att besvara.


Vid ev. frågor gällande alla seminarier, vänligen kontakta Christina Gezelius, informationschef, Martin & Servera 0708-13 64 02, christina.gezelius@martinservera.se

Fotograf: Region Gotland.
Publicerad2018-06-07

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.