Juryns motivering
Ett ambitiöst och väl genomfört hantverk med respekt för råvarorna och goda smaker genom hela menyn, en värdig vinnare
Segermenyn
- Gravad och eldad gös, blomkål med crème fraiche, örtig sallad på libbsticka och färska päron, krispig Amadinepotatis samt sotad purjolök
- Stekt ankbröst, ragu på plockat lår och shitake, savoykål, rotselleri smaksatt med havsgus och gulärtsoja, vattenkrasse, bröd stekt i ankfett samt anksky.
- Mörk chokladkräm, halloncurd, varm mandelkaka, salt karamellglass och krispig choklad.
Övriga vinnare
På andra plats kom Eskil Bondsäter och tredje platsen kneps av Victor Magdeburg.
Köksjuryns pris gick till Victor Magdeburg och Lara Katchinskaia blev Publikens favorit.
Alla årets finalister
Anton Kardell, SK mat och människor, Göteborg
Benjamin Johansson, Restaurang Rot, Gotland
Eskil Bondsäter, Restaurang Lykke, Stockholm
Lara Katchinskaia, Färna herrgård och Spa, Färna
Victor Magdeburg, Konstnärsbaren, Stockholm
William Brittsjö, Lux dag för dag, Stockholm
Köksjuryns pris samt Publikens favorit
Tävlingen är den 44:e i ordningen och är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både amatörer och professionella krögare.
Vinsten kvalificerar Anton Kardell för världsfinalen i Paris i september där han tävlar mot ett 20-tal kockar från hela världen.