Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Årets Stellagala

Måndagen den 4 februari hölls, för andra året, Stellagalan som belönar de mest framstående kvinnorna inom svensk gastronomi.

Samtliga vinnare inklusive motivering:

Stella Kock, Frida Nilsson, MJ´s, Malmö

På sitt alldeles egna sätt lagar denna kock mat med glädje, mod, passion, klokhet och nyfikenhet. Det gör henne till en stor förebild och inspirationskälla. Med gedigen kunskap hämtad från några av Sveriges bästa krogar och med en detaljrikedom och smaksäkerhet utöver det vanliga, bidrar hon i allra högsta grad till att driva svensk gastronomi framåt inom så väl smak som jämställdhet.

Stella Konditor, Tea Malmegård, DoMa, Stockholm

Med stort mått fantasi och yrkesskicklighet skapar hon enastående bakverk som förundrar. Hennes entusiasm, charm och pedagogiska talang lockar till nyfikenhet och kunskapstörst hos nybörjare som får modet att testa sina gränser.

Stella Media, Luise Vindahl, Green Kitchen Stories, Stockholm

I ett eget, vackert och näringstätt universum presenterar hon vegetarisk mat på ett lustfyllt sätt. Kunskap och äkta passion möter vi i böcker, artiklar och sociala medier. Hennes egna uttryck är ett signum som blivit en genre och bildat skola långt utanför Sveriges gränser.

Stella Mentor, Sofia B Olsson, vRå, Göteborg

I en avvägd balans mellan ödmjukhet och stora visioner stöttar hon kvinnliga kockar och får dem att utvecklas mer än de trodde var möjligt. Hon är en hållbarhetsambassadör både för naturen och arbetsmiljön och ger oss hopp om att kvinnlig kompetens inte kommer gå förlorad.

Stella Bagare, Ia Ahlsgård, PM Bröd och Sovel, Växjö

Med ett hängivet driv och en passion för hantverket är hon en stor förebild för så väl unga som seniorer i branschen. Hon är en bagerska med ett stort mått av ödmjukhet och generositet när hon delar med sig av sina kunskaper.

Stella Bartender, Hedda Bruce, Tjoget, Stockholm

Hon är en bartender med intelligens, fantasi och skinn på näsan – en förebild för fler än de i branschen. Hemtamt rör hon sig mellan det klassiska och det nyskapande – alltid med en personlig touche. Det finns ingen drink som inte blir bättre när den här bartendern serverar den.

Stella Servis, Cecilia Richter, Stationen i Skanör

Med ett fantastiskt öga för detaljer och logistik tar hon ansvar för gästens serviceupplevelse.Hon är lyhörd, hängiven och flexibel utifrån gästens behov utan att tulla på sina eller restaurangens förutsättningar att leverera. Vi ser en mästerlig skicklighet som endast de erfarna behärskar.

Stella Sommelier, Emma Ziemann, Thörnströms kök, Göteborg

Hon levererar hissnande kunskaper i världsklass med känsla och finess. Hon får utmärkelsen för en enastående prestation inte bara under 2018 utan flera år i följd, både på restauranggolvet och på tävlingsarenan. Engagemang, kunskapstörst, nyfikenhet och ett ständigt driv framåt utmärker denna strålande sommelier.

Stella Hederspris, Malin Söderström, Kulturrestauranger, Stockholm

De gastronomiska gärningarna är omfattande och betydande. Hon har visat vägen och blivit en stor förebild för både kvinnor och män i branschen. Det är hennes mod, yrkesskicklighet, förmåga till ständig förnyelse och engagemang för kvinnliga kollegor gör henne till en värdig vinnare av Stellagalans hederspris.

 

Stort grattis önskar Martin & Servera!
Publicerad2019-02-07

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.