Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Nyhet

Axfoundation nominerade till Årets Hållbarhetsinitiativ

Axfoundations arbete med att hitta goda och hållbara alternativ till kött väcker uppmärksamhet. Nu är de nominerade till Dagligvarugalans hållbarhetsinitiativ.

Syftet med Årets Hållbarhetsinitiativ är att främja dagligvarubranschens arbete med hållbar utveckling mot en mer hållbar miljö. Priset kan omfatta butik, leverantör eller enskild person.


Nomineringen lyder:

Axfoundation driver ett utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedel på Torsåker gård, strax norr om Stockholm. Här samlas representanter från hela livsmedelskedjan för att hitta lösningar för ett hållbart matsystem. Till exempel goda och hållbara alternativ till kött och att minska beroendet av importerad soja.

Under senaste året har deras arbete med att odla proteingrödor som kan växa i Sverige nått framgångar. Baljväxtfärsen gjord av sötlupin, åkerböna och gråärt har fått genomslag med ökande volymer i både dagligvaru- och restaurangbranschen.

Axfoundations arbete på Torsåker har stor potential att göra avsevärd skillnad för Sveriges framtida livsmedelsförsörjning.”

 

Inför Dagligvarugalan utses finalister i 20 kategorier, däribland Årets hållbarhetsinitiativ. Jurygrupperna består av namnkunniga personer med anknytning till dagligvaruhandeln.

Vinnarna presenteras 8 oktober på Fri köpenskaps Facebooksida

Publicerad2020-09-09
Inspiration

Baljväxtfärs - Hållbart producerad med låg klimatpåverkan

Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige: Köttfärsen. Ett alternativ som både har högt näringsinnehåll, är hållbart producerat och har en låg klimatpåverkan? Det var utmaningen som födde idén om en svensk baljväxtfärs.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.