Igår Sverige vann en silvermedalj i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or.
”Att få tävla i Bocuse d’Or har varit en mångårig dröm. Att nu stå på pallen i den mest betydelsefulla av tävlingar inom gastronomi känns otroligt. Jag kan inte nog tacka Svenska Bocuse d’Or Akademien, Gastronomi Sverige och hela det oerhört dedikerade svenska teamet”, säger Sebastian Gibrand.
Tävlingsrätterna
Tävlingsrätt nummer ett bestod av Chartreuse med purjolök, jordärtskocka, gurka och krämiga skaldjur med tillhörande creme på ostron och persilja samt en sås på musslor och vitvin. Den andra tävlingsrätten serverades på ett ståtligt fat inspirerat av Nobelfesten och bestod av ugnsrostad kalvrack fylld med kalv- och anklever, brässerat shortrib på kalv, variation av svamp samt tartelette av örter och kronärtskocka med vintergrönt.
Stort grattis önskar Martin & Servera
Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:
- Sebastian Gibrand, kandidat
- Tommy Myllymäki, coach
- Gustav Leonhardt, commis
- Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
- Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige