Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Chipsters i Finland lämnar Martin & Servera-gruppen

Chipsters i Finland lämnar Martin & Servera-gruppen
Martin & Serveras finska dotterbolag Chipsters avyttras till färskvaruspecialisten PNM Holding. Avyttringen av bolaget genomfördes den 1 juli 2020.

- Vi har sedan en tid tittat på en bättre lösning för vår finska verksamhet. Nu har vi hittat en köpare som kan ge Chipsters en starkare position på den finska marknaden genom att bolaget slås ihop med färskvaruspecialisten PNM Gourmet, berättar koncernchef Liv Forhaug.

Bakgrunden till beslutet att avyttra Chipsters är att synergierna med Martin & Serveras verksamheter på den svenska marknaden har varit begränsade och Chipsters är alltför litet för att på egen hand vara konkurrenskraftigt på den finska marknaden.

 

- PNM Gourmet och Chipsters bildar tillsammans ett större bolag med ett bredare erbjudande, vilket skapar rätt förutsättningar på den finska marknaden. Coronapandemins konsekvenser har gjort det än tydligare hur viktigt det är att kunna dra nytta av skalfördelar för att uppnå en tillräcklig effektivitet och konkurrenskraft, säger Liv Forhaug.

 

Martin & Servera-gruppen kommer fortsatt finnas på den finska marknaden med specialistbolagen Domaine Wines under Galatea samt Diskteknik.

 

Chipsters har funnits i Martin & Servera-gruppen sedan 2016. Den kompetens som finns i bolaget har varit ett viktigt bidrag i arbetet med att bygga upp gruppens svenska specialistföretag Fiskhallen Sorunda, som nu växer kraftigt

Publicerad2020-07-02
Om oss

Om Martin & Servera-gruppen

Martin & Servera-gruppen är Sveriges ledande grossist för restauranger och storkök. Oavsett om du driver en restaurang, ett bageri, en skolrestaurang i kommunal regi eller representerar en rikstäckande kedja så har vi de produkter och lösningar som du behöver. Martin & Servera-gruppen i korthet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.