29/4 klockan 14-16 Restaurang Portal (Portal Bar) - Att tävla i matlagning!
Klas Lindberg, Årets Kock 2012, är mycket rutinerad i tävlingssammanhang. Nu har du möjlighet att under en eftermiddag, tillsammans med andra tävlingsnyfikna kockar, få hans bästa tips och råd inför att tävla.
Hans egen erfarenhet från Årets Kock, Kocklandslaget och den egna prisade restaurangen Portal kommer ligga till grund för en inspirerande eftermiddag. Vi pratar praktiska detaljer likväl som inspirerande matlagning. Självklart kommer den mesta av tiden att tillbringas i Portals härliga inspirationskök där Klas tillagar smårätter samtidigt som vi fortsätter att lära oss mer om tävlingsmatlagning.
På plats kommer representanter från Årets Kock finnas för information om praktiska detaljer inför att ansökan ska skickas in.
8/5 13:00-17:00 Sorundahallarna Elektravägen 15, Hägersten - Råvarukunskap
Ett nytt moment i tävlingen 2018 var råvarukunskap. Tillsammans med Sorundahallarna som består av Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans kött kan vi erbjuda en unik möjlighet att del av tips från några av Sveriges mest namnkunniga inom området.
Under fyra timmar får du en grundläggande bild av moment som skulle kunna förekomma under tävlingen. Vi tittar djupare på några utvalda frukter och grönsaker, vi tittar på anatomin kring hela djurkroppar och kikar djupt ner bland sjömat från när och fjärran.
Anmälan
Anmälan gäller båda tillfällen och sker snarast till: christina.zachrisson@martinservera.se
Självklart är deltagandet gratis.