Klara för final i Årets Kock 2018
- David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
- Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
- Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
- Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
- Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
- Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping
- Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang
- Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen
Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng var 134.
Stort grattis till alla finalister!
Nyheter i årets final
Årets final skiljer sig mot tidigare år. Den är nu över två dagar och innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.
Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen.
Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.
Finalen äger rum den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.