Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Serveras ekoandel ökade 2018, men i lägre takt än tidigare

Under 2018 har ekologiskt och miljömärkt (försäljning i kr) ökat med 5 procent hos Martin & Servera Restauranghandel. Andelen för privat marknad nådde 11,2 procent och andelen på den offentliga marknaden landade på 32,2 procent.

Martin & Servera har egna mål för hur stor andel av kundernas totala inköp som ska vara ekologiskt och miljömärkt år 2020. För kunder i offentlig verksamhet är målet 40 procent och för kunder på den privata marknaden 15 procent.

 

”Vi ser att tillväxttakten för ekologiskt och miljömärkt mattats av något det senaste året, framför allt på den privata restaurangmarknaden”, berättar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera Restauranghandel.

Utvecklingen 2018

Kundkategori

Andel 2018

Andel 2017

Mål 2019

Restaurangmarknad

11,2 procent

10,9 procent

13 procent

Offentlig marknad

32,2 procent

30,3 procent

35 procent

E-learning om ekologiska livsmedel

Martin & Servera prioriterar en ökad försäljning av ekologiska och miljömärkta varor och ansökte om projektpengar från Jordbruksverket för produktionen av en e-learning om ekologiska livsmedel. Uppdraget tilldelades Martin & Servera, och nu producerar vi en digital utbildning om ekologiskt för offentlig sektor. Utbildningen lanseras under våren 2019.

”Det här är vårt bidrag för att öka kunskapen om ekologisk livsmedelsproduktion. Vi hoppas att politiker, tjänstemän och kökspersonalen i de offentliga köken använder sig av det här enkla sättet att lära sig mer”, fortsätter Kristina.

Utmaning för att öka ekologiskt

I höstas presenterade 2019 års upplaga av Utmaningen, som är Martin & Serveras egen hållbarhetstävling för kunder i restaurang- och storkökssektorn. Den här gången handlar det om aktiviteter som får inköpen av ekologiska och miljömärkta produkter att fortsätta öka. Vinnarna i årets tävling presenteras senare under våren.
Hållbarhet

Utmaningen – Martin & Serveras hållbarhetstävling

Sedan 2011 har vi varje år anordnat en tävling för våra kunder och leverantörer. Genom den vill vi lyfta viktiga frågor inom hållbarhet och ansvar samt inspirera till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och minskat matsvinn.
Publicerad2019-01-31

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.