Klara för final i Årets Ekokock 2019:
- Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
- Jonas Karlsson, Fotografiska, Sthlm
- Joachim Johansson, Scandic Mölndal
- Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg
- Niclas Jansson, Restaurang Skog, Sigtunahöjden
- Eskil Bondsäter, Hemma Gastronomi, Luleå
Stort grattis till alla finalister!
Om Årets Ekokock 2019
Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV. I final tävlar kockarna live inför publik med råvarukorg på KRAV-märkta produkter och tillagar en trerättersmeny. Tävlingen avgörs 13-14 september i Växjö i samband med MAT2019.Teman för tävlingen är:
- Modern Nordisk Matlagning från grunden
- Hylla alla de kockar där ute som brinner för en bättre värld
- Hållbarhetstanken i fokus
- Bevara det genuina hantverket och yrkesstoltheten.
Vi är stolt sponsor till Årets Ekokock - tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar!
Här kan du läsa mer om Årets Ekokock 2019.