Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Fem lag tävlar i finalen i Skolmats-SM

Nu har finalisterna i SkolmatsGastro 2020, Sveriges största skolmatstävling, utsetts. I finalen tävlar fem lag om första-priset, som är en gastronomisk inspirationsresa till Alicante i Spanien.

Fem finallag gör upp om titeln ”Årets bästa Skolkockslag”

  • Herrestorpsskolan (Vellinge)
  • Navets skola (Örebro)
  • Lagmansskolan (Mjölby)
  • Tiundaskolan (Uppsala)
  • Fajansskolan (Falkenberg)

 

”Det är jätteroligt att vi fått så många bra ansökningar och vi ser fram emot att få komma ut och träffa skolkockarna på skolorna”, säger Susanna Liljeblad, Försäljningsdirektör på Lantmännen Cerealia Foodservice och en av jurymedlemmarna i SkolmatsGastro 2020.

Såhär går det till

Fram till finalen kommer finallagen att tävla i sina egna skolkök. Lagen kommer då att coachas av SkolmatsGastros grundare och juryordförande Kurt Weid. Här får de tips och råd inför finalen.

Finallagen har sedan en tävlingsdag var, då en jury finns på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter. Lagen tävlar med tre rätter, en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa, som max får kosta 12 kronor per portion i snitt. Lagen behöver också motivera hur de arbetar med hållbarhet i skolrestaurangen på lagledarens skola.

 

Vinnaren koras den 26 mars i Malmö under Kostdagarna. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till spanska Alicante.

 

Läs mer på www.cerealiafoodservice.se/Skolmatsgastro/

Läs mer om SkolmatsGastro

Event

SkolmatsGastro (Digitalt event)

SkolmatsGastro, SM i Skolmat, arrangeras av Lantmännen med syftet att inspirera till ännu bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar.
Publicerad2020-01-07

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.