Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nya Fiskhallen gör Sorundahallarna till Stockholms färskvarucentrum

Sedan några månader finns ett nytt specialistföretag i restaurangbranschen. Fiskhallen Sorunda började i november leverera sjömat till restauranger i Stockholmsområdet. Sorunda-hallarna, som sedan tidigare omfattar Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, har genom kompletteringen med den nya sjömatspecialisten skapat ett färskvarucentrum för Stockholms restaurangmarknad.

Här erbjuds Sveriges bredaste och mest innovativa sortiment av färskvaror – frukt, grönsaker, kött, chark och nu också sjömat.

 

”I och med etableringen av Fiskhallen Sorunda har vi tagit ett samlat grepp som färskvaruspecialister. Min vision är att Västberga ska vara Stockholms nya ”färskvarucentrum”, säger Christer Läckgren, vd på Sorundahallarna.

 

På 15 000 kvadratmeter mitt i Västberga arbetar 300 medarbetare som är experter på färskvaror. Många av medarbetarna kommer från restaurangbranschen, och har ett självklart fokus på kundnyttan. Från Västberga levereras 150 ton färskvaror ut varje dag. Lika mycket går ut från bolagets verksamheter i andra delar av Sverige. Sorundahallarna finns också i Hässleholm, Göteborg, Nyköping och Mora.

Sorundahallarnas verksamhet bygger på ett tätt samarbete med kunderna. Det gällde också under byggnationen av Fiskhallen Sorunda där målet var att, tillsammans med kunderna, bygga framtidens sjömatsspecialist.

 

”Vår ambition är att hela tiden sträva efter att jobba hållbart – vi vill driva försäljning av hållbara fiskar och skaldjur, därför har vi valt att inte ha några rödlistade produkter i sortimentet”, säger Christer.

 

Ett dilemma har alltid varit att restauranger får leveranser i frigolit, och sen inte kan ta hand om frigoliten. Den är skrymmande och den drar lätt till sig lukter. Nu har Fiskhallen Sorunda introducerat ett nytt sätt att transportera fisk och skaldjur till kund – utan frigolit. Det innebär att kunderna kan återvinna förpackningsmaterialet som vanlig wellpapp.

 

Inleveranser av fisk och skaldjur görs fortfarande i frigolitlådor. Fiskhallen Sorunda packar om i de nya förpackningarna och pressar sedan frigoliten som säljs vidare som insatsvara till industrin. Pressen gör att flera månaders frigolit ryms på några få lastpallar, vilket också minskar antalet hämtningar med lastbil.

Sorundahallarna arbetar också med att minska utsläppen från transporter. Christer Läckgren berättar att en av de allra största miljövinsterna med Fiskhallen är att kunderna, genom samleveranser med Grönsakshallen och Fällmans, kan få alla färskvaror med samma bil.

 

”Hållbarhetsfrågorna är viktiga för våra kunder, för oss och för samhället”, säger Christer.

Läs mer

Kunskap

Ett brett sortiment av fisk och skaldjur

Oavsett om du jobbar i köket på en förskola eller på krogen, har vi de fisk- och skaldjursprodukter du behöver. Sortimentet spänner från fiskbullar och fiskpanetter till hummer och löjrom. Hos oss får du en bredd i sortimentet, trygga inköp och bra priser.
Publicerad2019-04-29

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.