Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Grand slam i ekologiskt för Lund

Grand slam i ekologiskt för Lund
Tisdagen 13 oktober arrangerade EkoMatCentrum Ekomatsligan, Där Lunds kommun vann med stor marginal. Med en adel ekologiska inköp på 83% var steget stort till övriga kommuner.

Ekomatsligan är EkoMatCentrums årliga diplomeringsceremoni för kommuner, regioner och län som har höga andelar ekologiska livsmedel i sina verksamheter. I år genomfördes ceremonin digitalt.  

Stort steg till andraplatsen

Lunds kommun vann, med stor marginal, årets Ekomatsliga för kommuner. Med 83 % ekologiska inköp under 2019 var steget ganska långt till Malmö som kom på andra plats med 69 %. Trea kom Örebro kommun med 65 % ekologiska inköp.

Trots slopat ekomål i kommunen gör Lund en ”grand slam” genom vinst i Ekomatsligan, vinst i Svekomatsligan (mest svenskt och ekologiskt) och vinst i den nyinstiftade Klimatekoligan (minst Co2e-utsläpp/kilo livsmedel viktat mot konventionell inköpsandel).

"Lund har länge drivit utvecklingen vad gäller ekologiska livsmedel. Vi är glada att de är kunder till oss på Martin & Servera, deras krav och behov utvecklar oss"

Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad

Region Uppsala vann regionsligan med 57% ekologiska inköp och bland de statliga verksamheterna var det Länsstyrelsen Skåne som vann med 69%.

Läs mer om EkoMatCentrum

Publicerad2020-10-14
Hållbarhet

Välj hållbart

Som kund hos oss har du oändliga möjligheter att välja i sortimentet och skapa en attraktiv och spännande meny till dina gäster. Vi erbjuder ekologiskt, lokalproducerat, växtbaserat och miljömärkt. I vårt sortiment finns alltid en mångfald alternativ – och vi kan guida dig till mer hållbara val i köket, på menyn och på varje tallrik.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.