Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Gustav Leonhardt vann Årets Kock 2021

Igår avgjordes finalen i Årets Kock 2021 på Annexet i Stockholm. Efter en hel dags spännande tävlingsmoment blev det slutligen Gustav Leonhardt som tog hem segern och titeln Årets Kock 2021 – svensk mästare i professionell matlagning.

"Det känns helt fantastiskt och ofattbart. Jag lyckades vinna Årets Kock 2021 och jag har ingen aning om hur jag gjorde det."

Gustav Leonhardt

Vid prisceremonin på Annexet fick Gustav ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, samt en prischeck på 250 000 kr.

Finaldagens delmoment

De åtta finalisterna tävlade i tre olika moment. Den första uppgiften var att laga en varm huvudrätt på gul lök, något som finalisterna fick information om i juni och haft tid att träna på under sommaren. Finalens andra tävlingsuppgift var att laga en valfri rätt på en råvarukorg på huvudråvarorna baljväxter och pilgrimsmussla. Den tredje tävlingsuppgiften var att laga en rätt på vildsvin.

Resultatet 

Det blev Gustav Leonhardt, Anders Isaksson, Louise Johansson och Henric Herbertsson som tog sig vidare under dagen. De fick sedan en sista tävlingsuppgift, som var att laga två rätter på huvudråvarorna, havskräfta och skånsk blommehöna. Slutligen stod Gustav som segrare i Årets Kock 2021.


Resultatet från tävlingsdagens andra omgång:

  • Gustav Leonhardt 710 poäng
  • Anders Isaksson 675 poäng
  • Louise Johansson 665 poäng
  • Henric Herbertsson 600 poäng

 

Tack till alla finalister som gjorde årets tävling så spännande. Och ett extra stort grattis till Gustav Leonhardt som tog hem flest poäng av alla!

 

Mer om finalen och hela Årets Kock Veckan kan du läsa på Årets Kocks hemsida.

Läs mer om Årets Kock

Om oss

Stolt huvudpartner tilll Årets Kock

Att stödja restaurangbranschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige, och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med som huvudpartner till Årets Kock.
Nyhet

Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020

Finalen i Årets Kock 2020 avgjordes torsdagen 17 september på Annexet i Stockholm. Efter en spännande final stod det klart att Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020 och ny svensk mästare i professionell matlagning.
Publicerad2021-09-17

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.