Totalt var det 48 elever från årskurs 3 på gymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram och hotell- och turismprogram som kvalade in till finalen av Gymnasie-SM som hölls 16-17 mars på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg.
Under dagarna fick lagen tävlagrenspecifika praktiska moment:
- Kök – lagar en måltid som de fått öva på och en utifrån en okänd råvarukorg. Förutom smak bedöms tekniker och arbetssätt i köket.
- Servering – matchar vin till en måltid, blandar drinkar och flamberar inför gäster är några av momenten.
- Hotell – arbetar i en hotellreception där gäster (skådespelare) agerar utifrån verkliga exempel.
- Turism – jobbar i en turistbyrå där besökare (skådespelare) kommer in med vanligt förekommande frågor.
Pristagarna i respektive kategori
HOTELL
Guld: Emma Eliasson och Emelie Holmsbo, Almåsgymnasiet, Borås
Silver: Clara Svensson och Felicia Lindahl, Gymnasieskolan Vipan, Lund
Brons: Anton Sellberg och Ebba Schön, Virginska skolan, Örebro
TURISM
Guld: Isabelle Jönsson och Emma Cato, Drottning Blankas gymnasieskola, Helsingborg
Silver: Sara Rapp och Ebba Ohlsson, Rönnowska skolan, Helsingborg
Brons: Moa Sjöholm och Alice Carlsson, Lindengymnasiet, Katrineholm
SERVERING
Guld: Fanny Neiman och Jolanda Edvardsson, Jämtlands gymnasium, Åre
Silver: Felicia Ellberg och Evelina Fäldt, Gymnasieskolan Vipan, Lund
Brons: Max Fredriksson och Robin Öberg, Rönnowska skolan, Helsingborg
KÖK
Guld: Ida Herbertsson och Rasmus Esplund, Dackeskolan, Mjölby
Silver: Ebba Erixon och Wilma Österholm, Wisby gymnasiet, Visby
Brons: Nellie Kristofersson och Malin Svensson, Sturegymnasiet, Halmstad