Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera – på väg mot hållbara leveranser

Minskad bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera Logistik.

”Som stor aktör på marknaden är det viktigt att vi tar ansvar för hållbar utveckling. Det gör vi bland annat genom att investera i ny teknik. På så sätt stödjer vi omställningen till mer hållbara leveranser”, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik.

Det här gör vi

  1. Martin & Servera har idag distribution via tre elhybridlastbilar. Dessa bilar utgår från Stockholm, Enköping och Norrköping. Två är egna bilar, en är en gemensam satsning tillsammans med underleverantör Älta Transportservice.
  2. Vi deltar sedan länge i ett miljöprojekt med nattleveranser via biogasbil i centrala Stockholm. Nu utökas nattleveranserna med fler kunder, så att nattbilen kan göra ytterligare en leveransrunda. I samarbete med transportören KMP Kyl & Frys har Martin & Servera investerat i två biogasbilar för distribution i Stockholm, en för nattleveranser och en för leveranser dagtid.
  3. Två egna biogasbilar levereras i slutet av januari. De kommer att användas för citydistribution i Malmö.

 

För att kunna snabba på utvecklingen och nå målet med mer hållbara leveranser har Martin & Servera ansökt om och tilldelats investeringsstöd från Naturvårdsverkets Klimatklivet.

 

”Det innebär att vi får ett bidrag på 40 % av den merkostnad som uppstår för att öka antalet biogasbilar i vår egen fordonsflotta”, säger Stefan Bergström Hedmark.

 

Investeringsstöd på 2,5 miljoner kr har godkänts för investering i tjugo biogasfordon under de närmaste fyra åren.

Att minska trafiken, och utsläppen och bullret som följer med den, är en framtidsfråga vi tillsammans måste lösa. Stockholmsprojektet Älskade stad är ett branschöverskridande samarbete som jobbar för en renare och tystare stad.

 

”Vi ansluter oss nu till samarbetet och börjar med att flytta paketleveranser av restaurangutrustning till Älskade stads samlastningslösning hos Ragn-Sells”, berättar Håkan Ekmyr, transportchef på Martin & Servera Logistik.

 

Paketen med beställd utrustning kommer nu att levereras ut till Martin & Serveras kunder med Ragn-Sells elfordon, ibland används till och med cykel. Helt i linje med målet mer hållbara leveranser.
Publicerad2019-01-15
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.